ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


8. Festival športa mladih

NOVICA 08.06.2017



V Žalcu se je včeraj, 8. junija, na osmi izvedbi Festivala Športa mladih zbralo več kot 2000 osnovnošolk in osnovnošolcev. Festival je namenjen uradnemu zaključku interesnih programov Športa otrok in mladine, ki jih združujemo pod imenom Šport mladih – šport je moja energija za življenje. Poleg sproščenega dogajanja na posameznih točkah in delavnicah se je v Športnem centru Žalec za naslove državnih prvakov v osmih atletskih disciplinah pomerilo več kot 500 učencev in učenk, med njimi tudi velenjske atletinje in atleti.

Na festivalskem dogajanju so se udeleženci lahko preizkusili v več kot dvajset različnih športnih dejavnostih, pripravljenih pa je bilo tudi nekaj zanimivih delavnic. Tudi letos so organizatorji postavili velik bazen, kjer se je lahko mladina preizkusila v vožnji s kajaki in supi. V sklopu dogodka se je s svojo dejavnostjo ali nastopom na glavnem odru predstavilo nekaj osnovnih in srednjih šol.

Fotoutrinke si lahko ogledate v GALERIJI.

Foto: Šport mladih

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak