ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Mednarodni atletski miting - EA Classic

NOVICA 21.06.2017



Prvi zvezdnik velenjskega mitinga Južnoafričan Wayde Van Niekerk je navdušil s tekom na 100 metrov. Olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 400 metrov je suvereno zmagal z odličnim časom 9,94.

Wayde Van Niekerk je nastopil v zadnji disciplini večera, moškem teku na 100 metrov, njegov nastop pa je poln velenjski štadion pospremil na nogah. Olimpijski prvak in tudi svetovni rekorder v teku na 400 metrov ter edini atlet, ki je v svoji karieri prebil tri šprinterske magične meje (v teku na 100 metrov se je že spustil pod mejo 10 sekund, 200 metrov je pretekel pod mejo 20 sekund, 400 metrov pa pod mejo 44 sekund), je navdušil s časom 9,94, kar je seveda najboljši rezultat, dosežen na slovenskih tleh.

V teku na 400 metrov, kjer žal ni nastopil slovenski rekorder Luka Janežič, je s časom 45,12 zmagal Isaac Makwala iz Bocvane.

V moškem teku na 800 metrov je prepričljivo zmagal Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Pekingu osvojil bronasto medaljo. Dva štadionska kroga je pretekel v času 1:45,34.

Jan Petrač ni bil najbolj zadovoljen s sedmim mestom, s časom 1:47,80 pa je zaostal tudi za svojim osebnim rekordom.

V ženski konkurenci je bila prva zvezdnica mitinga Hrvatica Sandra Perković, ki je v metu diska dosegla drugi najboljši izid sezone na svetu (69,58 m).

Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je osvojila drugo mesto (61,14 m). Premagala jo je Turkinja Eda Tugsuz, vodilna na letošnji svetovni lestvici, ki je kopje vrgla 63,93 metra. Med moškimi je zmagal Avstralec Hamish Peacock, najboljši slovenski metalec kopja Matija Kranjc pa je bil četrti (75,98 m).

Slovenska rekorderka Tina Šutej je zmagala v skoku ob palici, potem ko je preskočila 440 centimetrov, a je ponovno zaostala za želeno normo za svetovno prvenstvo, ki znaša 455 centimetrov.

Z normo se spogleduje tudi slovenski rekorder v isti disciplini Robert Renner. Tudi on je bil v Velenju še nekoliko prenizek, s preskočenimi 550 centimetri pa si je delil prvo mesto s Filipincem Ernestom Johnom Obieno.

V skoku v višino je zmagala Maruša Černjul, a svojega cilja ni dosegla. Želi si skoka prek 194 centimetrov, ki bi jo popeljal na svetovno prvenstvo. Tokrat se je morala zadovoljiti s preskočenimi 189 centimetri.

Anita Horvat je zmagala v teku na 400 metrov (52,18), kjer je v slovenskem dvoboju premagala še eno obetavno šprinterko Agato Zupin (52,29).

Uradne rezultate si lahko pogledate TUKAJ.

 

Vir: www.siol.net

Foto: Ur Foto: Urban Urbanc/ Sportida Foto: Urban Urbanc/ Sportida Foto: Urban Urbanc/ Sportida

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!