ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenje potrdilo vlogo favorita na City Games

NOVICA 17.08.2017



Na izjemnem prenovljenem objektu Žusterne v Kopru so včeraj, 16.8.2017, še tretjič organizirali spektakularne City Games, igre na vodi, ki so neuradna naslednica Iger brez meja. V koprskem bazenu se je na zadnjem slovenskem challengerju merilo šest ekip iz celotne Slovenije, med katerimi so bili tudi aktualni slovenski prvaki Velenjčani. Ti so potrdili vlogo favorita in brez težav zmagali ter tako vrgli rokavico Mariborčanom, ki so pred dnevi na domačem terenu zanesljivo ugnali konkurenco s polnim izkupičkom točk.

V Kopru je nastopilo šest ekip – zraven že omenjenih Velenjčanov sta nastopili dve ekipi iz domačega mesta, Kranj, Ivančna Gorica in Maribor. Merili so se v šestih različnih zabavnih vodnih igrah – letečem vaterpolu, reševanju turistke, iskanju zlata, pršutu, mošarki in veslu. Srebro je ostalo na domačem terenu, izredno talentirana ekipa Kopra bi z malo več izkušnjami verjetno zmogla celo konkurirati zmagovalcem. Bron je odšel na Štajersko v ekipo Maribora.

Organizatorjem iger, Mestni občini Koper, Kooperativi Konjice in hrvaški agenciji Adria Events, je uspel prijeten dogodek, na katerem sta veliko pozornost med tekmovalci pritegnila predvsem dva. Prvi je zagotovo Primož Jeralič, naš paraolimpijski šampion v ročnem kolesarstvu. Primož je na olimpijskih igrah v Riu osvojil dve 10. mesti, kot je povedal po igrah, pa so mu City Games predstavljale povsem nov in neznan izziv v življenju. Dodal je, da je nad igrami navdušen in da je neizmerno užival ter tako v življenju – kot že tolikokrat do sedaj - ponovno zmagal. Nekoliko drugače je bilo z Nastjo Govejšek, ki ji voda predstavlja povsem domače okolje. Nastja je kot 15-letnica nastopila na olimpijskih igrah v Londonu v plavanju in kot najmlajša Slovenka na igrah osvojila 28. mesto, včeraj pa je nastopala za ekipo Velenja ter pripomogla velik delež k njihovi zmagi.

V petek bo v Kranju slovenski finale, na katerem bo nastopilo šest najboljših slovenskih ekip – Maribor, Duplek, Ajdovščina, Velenje, Kranj – Za Kranj in domača ekipa Kranj – Kranjski orli. Finale, kjer se po do sedaj videnem obeta ogorčen boj za zmago med dvema že tradicionalnima rivaloma Velenjem in Mariborom, se bo pričelo ob 19.30.

REZULTATI:
1. mesto VELENJE, Velenje – 60 točk
2. mesto: KOPER, Captain Neduh – 47 točk
3. mesto: MARIBOR, Cvetke – 35 točk
4. mesto: KRANJ, ZA Kranj – 28 točk
5. mesto: KOPER, Spiaggia bar – 14 točk
6. mesto: IVANČNA GORICA, VIP – 13 točk 

 

Vir: City Games Slovenija

Foto: Jan Mastrović Foto: Jan Mastrović Foto: Jan Mastrović Foto: Jan Mastrović Foto: Jan Mastrović

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!