ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Izjemen uvod mladincev ob povratku med elito

NOVICA 26.09.2017



Mladinska ekipa Gorenja Velenja je z odliko odpravila s prvim preizkusom med slovensko prvoligaško druščino, v katero se je vrnila po treh letih. Na prvi tekmi so izbranci Klemna Luzarja kar s 15 goli razlike odpravili Koprčane. Semafor se je zaustavil pri rezultatu 42:27.

Domače črno-rumene je na uvodnem preizkusu prišlo podpreti lepo število navijačev. Domači so se dobro zavedali pasti, ki jih lahko prinese prva tekma, saj so na njih vsi tekmeci izredno motivirani in željni dokazovanja. Na uvodu so Velenjčani z nekaj nerodnimi posredovanji Koprčanom dovolili, da so jim uspešno sledili. V nadaljevanju so izbranci Klemna Luzarja v obrambi strnili vrste, goste prisilili v napake, sami pa dosegli nekaj hitrih zadetkov in tako na odmor odšli s prednostjo petih golov (18:13). Tekma tedaj še ni bila odločena, velenjski fantje pa tekmecem niso želeli dati priložnosti za preobrat. Še naprej so narekovali visok ritem igre in z agresivno igro skušali koprskim rokometašem kar najbolj oteževati delo. Razlika se je tako skozi drugih 30 minut le še povečevala. Domači fantje si za prvo zmago zaslužijo čestitke. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak