ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Odlični nastopi velenjskih kombinatorcev

NOVICA 02.10.2017



Planica je pretekli konec tedna prvič gostila tekmi najvišjega navoja v nordijski kombinaciji v poletnem delu sezone. Na finalnem dejanju poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji se je za točke pomerilo 56 tekmovalcev, med njimi tudi šest Slovencev. Odlično sta se odrezala naša Vid Vrhovnik in Marjan Jelen, člana Smučarsko skakalnega kluba Velenje.
V soboto, 30. septembra 2017, so tekmovalci, kot je to seveda v navadi, najprej opravili s skakalnim delom preizkušnje. Mladi up Vid Vrhovnik je bil 10. s 132.5 metri in 53 sekundami zaostanka, 14. mesto si je z 1:12 minute zaostanka priskakal Marjan Jelenko, Gašper Brecl je na 29. mestu zaostajal 2 minuti in 6 sekund,  Rok Jelen pa na 46. mestu 3 minute in 8 sekund.
 
Tekaški del preizkušnje je prinesel konkretne spremembe na samem vrhu. Tja se je s 13. mesta po skokih povzpel izkušeni Norvežan Magnus Hovdal Moan, ki je v ciljnem sprintu strl rojaka, šestega po skokih, Espena Andersena, tretje mesto je na koncu pripadlo, za popolno norveško slavje, Schmidu. Rezultat sezone pa je uspel našim tekmovalcem. Izkušeni Jelenko je z zaostankom manj kot minute v cilj prišel na 12. mestu in prvič letos končal med najboljšo petnajsterico, Zelo pa je lahko zadovoljen tudi mladi Vrhovnik, ki je s 17. mestom osvojil sploh prve točke med elito. Brecl je končal na 42., Jelen pa na 48. mestu.
 
V nedeljo, 1. oktobra 2017, so se tekmovalci pomerili na finalni preizkušnji. V skakalnem delu preizkušnje je bil najboljši Slovenec znova Vid Vrhovnik na 14. mestu, potem ko je s 129 metri pridelal 51 sekund zaostanka. Slabše je znova skočil Marjan Jelenko, ki je bil na 21. mestu z zaostankom minute in 25 sekund, Gašper Brecl je zasedal 40. mesto z 2:18 minutama zaostanka, Rok Jelen pa je bil na 52. mestu z zaostankom 3:41.
 
Odlična tekma je za Vrhovnikom, ki je tekel v skupini, zdržal vse napore in na koncu pritekel kar do 14. mesta, rezultata kariere pri 18. letih. Malce manj je bil na koncu zadovoljen Jelenko, ki je zadnje letošnje poletne točke osvojil za 25. mesto, ostala dva pa sta žal ostala izven trideseterice in tako ni ponovila včerajšnjega uspeha, ko so trije Slovenci osvojili točke.
 
Skupni zmagovalec poletne velike nagrade je po novih pravilih FIS postal Estonec Kristjan Ilveš, danes sicer peti, a on je tisti, ki je tekmoval na vseh tekmah in osvojil največ točk, kot to veleva pravilnik FIS. Drugi v tem pogledu je Avstrijec Fritz, tretji pa njegov rojak Lukas Greiderer. Četrti je bil Taihei Kato, odličen peti pa Marjan Jelenko

 

Vir: www.sloski.si 

Foto: www.sloski.si Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!