ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


»100% so zgrešeni vsi streli, ki jih nikdar nisi izvedel.« Wayne Gretzky


Atletika - Uspešen konec tedna za velenjske atlete

NOVICA 04.10.2017V petek, 29. in v soboto, 30. septembra, je v Varaždinu na Hrvaškem potekal peteroboj reprezentanc za pionirje in pionirke U16. Slovenski atleti so dosegli tri zmage, dva druga mesta in tri tretja mesta. Med zmagovalci je bil tudi naš metalec kopja, novopečeni rekorder za kategorijo pionirjev U16, Filip Dominkovič. Tudi ostali naši reprezentanti so se dobro odrezali. Nea Meh je v teku na 300 m osvojila 7. mesto, prav tako Jaka Grabnar v hoji na 3000 m, Polona Mežnar pa je bila v metu diska deseta. Pionirji so osvojili skupno četrto mesto, pionirke pa so končale na petem mestu. Slovenija je ekipno osvojila končno peto mesto.

V nedeljo, 1.10.2017, je bil v Slovenj Gradcu izveden že 14. tek miru. Naši najmlajši tekači, ki so se tekmovanja udeležili, so bili zelo uspešni. Bruno Šonc je postal zmagovalec v teku na 1000 m za kategorijo U14, Gal Golob je bil v tej isti kategorij tretji, Lan Jenšterle pa peti. Matija Sušec je v kategoriji pionirjev U12 osvojil 2. mesto, Tinkara Salmič pa je med pionirkami U12 zmagala.

Čestitamo!

 

Vir: Atletski klub Velenje

 

Foto: AK V Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Za mlade športnike gre, zato migajmo skupaj #BEACTIVE

DOGODEK
V petek, 28. septembra, bodimo dobrodelni. Skupaj z Bogomirjem Dolencem, ki že od začetka septembra teče 42 maratonov, bomo migali za dober namen.