Športna zveza Velenje


"Zmaga je nagrada za tiste, ki vztrajajo toliko časa, da premagajo bolečino!"


Plezanje - Janja Garnbret znova na najvišji stopnički

NOVICA 09.10.201718-letna Garnbretova je bila na prvi od dveh tekem kitajske turneje v športnem plezanju v odlični formi. Edina je osvojila vse štiri smeri do vrha, dve v kvalifikacijah, nepremagljiva pa je bila še v polfinalu in finalu. V finalno smer je vstopila kot zadnja finalistka in spet potrdila izjemno kakovost. Vzdržala je vse do konca zahtevne in dolge smeri, manj kot deset sekund pred iztekom časa je prepričljivo z obema rokama osvojila še vrh smeri in visoko dvignila v zrak desnico v znak zmagoslavja.

Garnbretova je na šestih tekmah letošnjega svetovnega pokala v težavnosti osvojila prav toliko stopničk. Petkrat je zmagala, v Vudžiangu je zmagala drugič zapored, najslabša, tretja, je bila v Arcu. Na šestih tekmah je zbrala skupaj 565 točk in prepričljivo vodi v skupnem seštevku sezone.

Na drugem mestu je Jain Kim iz Južne Koreje, ki je bila druga tudi v današnjem finalu, smer je končala tik pod vrhom. Kimova ima 120 točk manj od Garnbretove. Veliko napako v finalu je storila Belgijka Anak Verhoeven, ki je pristala na osmem mestu in zapravila možnosti za vidnejši dosežek v skupnem seštevku. 

Do konca sezone sta še dve tekmi. Vse kaže, da bo Garnbretova drugič zapored zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti. Korošica lahko to potrdi že naslednjo nedeljo na Kitajskem z uvrstitvijo v finale, sezona svetovnega pokala v športnem plezanju pa se bo spet končala v Kranju (11. in 12. novembra). 

 

Vir: www.rtvslo.si

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Velenje se predstavi 2017

DOGODEK
V soboto, 16. septembra, bo na Titovem trgu tradicionalna prireditev Velenje se predstavi 2017. V okviru prireditve se bodo v Teku očkov lahko preizkusili tudi očetje s svojimi malimi nadobudneži.