ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plezanje - Janja Garnbret tokrat 3.

NOVICA 15.10.2017



Janja Garnbret je na predzadnji tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Šjiamenu v težavnosti osvojila tretje mesto in že ubranila skupno zmago.

Največja tekmica Garnbretove v skupni razvrstitvi Južna Korejka Jain Kim je bila namreč šele osma, tako da ima slovenska šampionka že pred finalom v Kranju dovolj prednosti, da lahko slavi drugo zaporedno skupno zmago sezone v težavnosti in kombinaciji.

Garnbretova je v finalu, v katerem je nastopilo vseh 13 najboljših iz kvalifikacij, saj so organizatorji polfinale odpovedali zaradi dežja, padla pri oprimku, ki je večini delal težave. Tekmo je dobila Belgijka Anak Verhoeven, druga pa je bila Američanka Ashima Shiraishi. V finalu je nastopila še ena Slovenka Mina Markovič in zasedla peto mesto.

Garnbretova je na sedmih tekmah v letošnji sezoni vpisala pet zmag in dve tretji mesti. Kimova je edinkrat do zdaj v tej sezoni Garnbretovo premagala v Arcu. Garnbretova, 18-letnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, je imela pred današnjo tekmo pred Jain Kim kar 120 točk naskoka, korejska tekmica pa danes ni zmogla niti do zmagovalnega odra in je končala na osmem mestu. To pomeni, da je Garnbretova že tekmo pred koncem osvojila skupno zmago v težavnosti in tudi v kombinaciji, ki bo na sporedu tudi na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Sezona svetovnega pokala v športnem plezanju se bo sklenila 11. in 12. novembra v Kranju. 

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!