ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - s sijajno končnico do zmage v Skopju

NOVICA 19.10.2017



Po skorajda enomesečnem premoru so se rokometaši Gorenja Velenja v Ligo SEHA Gazprom vrnili na najboljši možen način. V Skopju so v gosteh s sijajno končnico na kolena pravili tamkajšnji Metalurg. Udeleženca VELUX EHF Lige prvakov so odpravili z 29:24.

Četudi so črno-rumeni v Makedonijo odpotovali brez treh ključnih igralcev – Matjažu Brumnu in Alemu Toskiću je trener Željko Babić namenil počitek, Jan Grebenc pa okreva po težji poškodbi gležnja -, so se gostiteljem upirali brez večjih težav. Ob koncu 15. minute je kapetan Niko Medved v nasprotnem napadu prednost svoje ekipe povišal že na štiri zadetke (8:4), a makedonski podprvaki niso vrgli puške v koruzo. Tri minute pred koncem prvega polčasa so izid uspeli poravnati na 12:12, za tem pa še na 13:13. Velenjčani so nato stopili skupaj, Blaž Kleč, ki je poprej izsilil štiri sedemmetrovke, pa je iz nasprotnega napada ob odhodu na glavni odmor zagotovil vodstvo s 16:14.

Na začetku drugega polčasa so rokometaši Metalurga z nizom 4:0 napravili preobrat (18:16). Strelski mrk je na začetku 37. minute prekinil Gregor Potočnik, za tem pa je na sceno stopil razpoloženi Klemen Ferlin. Metalurgovo igro s sedmim igralcem v napadu je dvakrat zaustavil z obrambo, obe pa nadgradil z neubranljivim strelom preko celotnega igrišča za vodstvo z 19:18.

Ob koncu 48. minute je Metalurg še vodil za zadetek (23:22), nato pa so »ose« stopile v ospredje in začela se je pot do pomembne zmage za krepitev načete samozavesti po dveh zaporednih porazih v Ligi prvakov. Velenjska obramba je v dveh zaporednih napadih uspešno ubranila poskusa cepelina Metalurga, ta pa se je na začetku 55. minute vseeno približal na 24:25. Slovenski podprvaki so nato še boj strnili svoje vrste, sijajno odigrali v obrambi, dobro minuto pred koncem pa si z golom Roka Ovnička (28:24) dokončno odprli vrata do drugega uspeha v regionalni druščini, s katerim so se na lestvici povzpeli mesto višje in sedaj zasedajo šesto mesto.

V dresu Gorenja Velenja je bil s petimi zadetki najučinkovitejši Potočnik, po štiri pa sta dodala Nejc Cehte in Ovniček. Moštvo iz Šaleške doline naslednji preizkus čaka v nedeljo, ko se bo v domači Rdeči dvorani ob 17. uri pomerila s srbsko Vojvodino. Temu bo sledil reprezentančni premor, med katerim bo v reprezentancah Slovenije, Bosne in Hercegovine in Črne gore iz vrst črno-rumenih aktivnih šest igralcev. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!