ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - S slabo igro v Leonu brez možnosti

NOVICA 13.11.2017



Sedmi preizkus elitne VELUX EHF Lige prvakov so rokometaši Gorenja Velenja sklenili sklonjenih glav. Na gostovanju v Španiji je bilo z 28:24 boljše moštvo Abance Ademarja Leona.

Na prvi medsebojni tekmi so se po izjemni predstavi vratarja Klemna Ferlina v velenjski Rdeči dvorani zmage veselili črno-rumeni, ki pa so tokrat prikazali mnogo premalo, da bi lahko računali na uspeh. Tretji poraz med evropsko klubsko elito je bil tako neizbežen.

Slab je bil že uvod v tekmo, saj so izbranci Željka Babića na začetku 12. minute zaostajali s 3:7. Največ preglavic so jim Španci povzročali z napadi po sredini, na kar nikakor niso našli odgovora. Kljub temu so nekako uspeli vzpostaviti ravnovesje ter se z nizom 4:1 med 19. in 23. minuto uspeli približati le na zadetek zaostanka (10:11). Na -1 je ob koncu 25. minute znižal tudi kapetan Niko Medved, a ta s soigralci ni uspel izkoristiti dveh obramb Roka Zaponška.

Velenjčani so kljub temu na glavni odmor odšli z razmeroma ugodnim zaostankom dveh golov (13:15), a tudi začetek drugega polčasa ni prinesel nič dobrega. V dobrih treh minutah se je Ademar Leon znova povzpel na +4 (17:13), Gorenju Velenju pa se do konca tekme ni več uspelo nevarneje približati.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Medved s sedmimi in Nejc Cehte s petimi goli.

Po sedmih tekmah vrh lestvice skupine C z desetimi točkami zaseda danski Skjern, Gorenje Velenje, norveški Elverum in Ademar Leon jih imajo po osem, švicarski Schaffhausen šest, romunski Dinamo iz Bukarešte pa dve točki. Velenjska ekipa s tekmami nadaljuje ta četrtek, ko bo gostila romunskega prvaka iz Bukarešte. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!