ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Osice iz treh tekem z eno zmago

NOVICA 12.11.2017



V soboto so v Slovenj Gradcu gostovale kar tri velenjske ekipe. Do zmage so se dokopali le starejši dečki B, medtem ko so starejši dečki A in kadeti morali priznati premoč tekmecem.

STAREJŠI DEČKI B:

SLOVENJ GRADEC 2011 : GORENJE VELENJE 20:22 (8:11)
Gorenje Velenje: Lesnjak-Notersberg, Puklič 6, Supovec 4, Aristovnik, Juršič 3, Blažinčič, Horvat 3, Pratnekar 3, Nunić, Cafuta, Mlivić, Guček 1, Antlej 2.

Po zaslugi dobre obrambe, ki je tekmecem do 19. minute dopustila zgolj štiri zadetke, so osice vse niti igre držale v svojih rokah. Temu je sledil rahel padec v igri, kar so gostitelji izkoristili in se do glavnega odmora približali na tri gole zaostanka (8:11). Po vrnitvi na parket so velenjski fantje znova prikazali dobro igro v obrambi, ki jih je vodila do nekaj lahkih zadetkov iz nasprotnih napadov. prednost je tako nekajkrat poskočila na +6, a tudi to ni bilo dovolj za miren zaključek obračuna. Korošci so se znova približali, tedaj le na gol zaostanka, a so gostje uspešno zadržali prednost in se veselili nove zmage.

STAREJŠI DEČKI A:

SLOVENJ GRADEC 2011 : GORENJE VELENJE 32:24 (18:13)
Gorenje Velenje: Pandol, Bizjak 6, Škrobot 4, Sitar, Karijašević, Einfalt, Hojnik 7, Zulić 4, Stropnik 3, Petrovič, Cvijetinović, Bandalo-Magrić, Kamenicki.

Oslabljene osice, ki so v Slovenj Gradcu nastopile brez vratarja Naglava in dalj časa poškodovanega Mlivića, so doživele poraz. Tekma je bila izjemno borbena, igralci pa so na obeh straneh prikazali dobro igro z veliko lepimi potezami. Telesno močnejši gostitelji, na čelu z izvrstnima Ravnikarjem in Soršakom, so skozi celotno tekmo nadzirali rezultat in povsem zasluženo zmagali.

KADETI:

SLOVENJ GRADEC 2011 : GORENJE VELENJE 25:24 (13:13)
Gorenje Velenje: Husejnović, Verboten, Šiško 8, Magrić-Bandalo 5, Lah 2, Mrkonjić 2, Ograjenšek 3, Starc 3, Radšel, Šmigoc 1, Pongrac, Mazaj, Smajlović, Mrkaljević, Ring, Koren.

Na odlični tekmi v Slovenj Gradcu so kadeti Gorenja Velenja, ki jih vodi Tomaž Juršič, doživeli prvi poraz v sezoni. Obračun je bil vseskozi izenačen, borben in postregel z veliko dobrimi potezami na obeh straneh. Večji del tekme so mlade osice vodile, vendar ne več kot za dva zadetka. V zaključku dvoboja so mladi Korošci imeli tudi malce več športne sreče in zmagali z minimalno razliko. Časa za žalovanje ni, že v četrtek čaka mlade osice nova tekma, tedaj v dvorani ŠC Velenje proti ekipi Fužinarja iz Raven na Koroškem. Tekma se bo začela ob 17.30.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje
 

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!