ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Visoka zmaga v Tržiču

NOVICA 12.11.2017



ŽRK Velenje je najmlajša ekipa v ligi, katere povprečna starost je 18 let. V 19 članski zasedbi je kar 10 igralk starih med 15 in 17 let. Tudi na tej tekmi je nekaj najmlajših dobilo priložnost za igro, kjer so si pridno nabirale dragocene izkušnje.

Rokometašice Velenja so na gostovanju v Tržiču zabeležile tretjo gostujočo zmago v letošnjem prvenstvu. Po tem, ko so minuli teden ugnale Šempeter Vrtojbo, so v petek 10.11. z visoko razliko odpravile RK Tržič. Že v uvodnih minutah so velenjčanke dale vedeti, da v dvorani tržiških olimpijcev presenečenja ne bo. Z odlično igro v obrambi in zadetki Maruše Atelšek in Nike Oder so dekleta v četrti minuti tekme vodile s tremi goli razlike. Varovanke Snežane Rodić so nadaljevale v svojem ritmu in z zadetkom Nike Oder v 17. minuti pobegnile na pet razlike. Nato je na sceno stopila izkušena 23 letna Adrijana Černivec in v pičlih šestih minutah dosegla neverjetnih 5 zaporednih golov. Minuto pred koncem polčasa pa še enega za končnih 10:19. Kljub nemočni igri domače ekipe, je igralki Škrjanec Tini od 17. do 30. minute uspelo spraviti 6 golov v mrežo gostujoče vratarke Ljiljane Simić.

Črne minute Tržičank so se nadaljevale tudi v 2. polčasu. Velenjčanke so zanesljivo kontrolirale potek tekme, z borbeno igro v obrambi in z natančnimi streli Nike Oder, Enis Tabaković, Adrijane Černivec in Nastje Ferenc višale razliko iz minute v minuto. Za končnih 18:37 je visoko zmago potrdila s svojim prvim prvenstvenim golom Buljobašić Vanessa. Pri poraženkah se je izkazala odlična Tina Škrjanec, saj je bila z desetimi goli najboljša strelka tekme, s čimer se je na ligaški lestvici z 38. zadetki povzpela na odlično tretje mesto, tik za vodilnima Nastjo Ferenc in Niko Oder.

Rokometašice Velenja bodo v naslednjih dveh krogih počivale. Naslednja prvenstvena tekma bo šele 2.12. ob 19. uri v Naklem, kjer se obeta pravi rokometni praznik, saj se bosta med seboj udarili dve neporaženi ekipi prvenstva. 

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak