ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - zmaga proti romunskim prvakom popotnica na odločilni tekmi

NOVICA 17.11.2017



Rokometaši Gorenja Velenja so prvega izmed zadnjih treh preizkusov v skupinskem delu VELUX EHF Lige prvakov zaključili z zmago. Čeprav z igro niso pretirano navdušili, so Dinamo iz Bukarešte ugnali s 33:29 in tako ostajajo med kandidati za enega izmed prvih dveh mest skupine C, ki prinašata dodatni tekmi za uvrstitev v končnico tekmovanja.

Kljub zdesetkani zasedbi – v postavi je bilo le 13 igralcev – so tekmo bolje začeli romunski prvaki. Ti so povedli tudi že z dvema zadetkoma (5:3, 6:4), nato pa so izbranci Željka Babića le strnili svoje vrste in na igrišču vzpostavili ravnotežje. Ob koncu 22. minute je po uspešno izkoriščenem nasprotnem napadu Matica Verdinka domača prednost prvič poskočila na dva zadetka (14:12), takšna pa je bila tudi ob odhodu na glavni odmor (17:15).

Po vrnitvi na igrišče »ose« niso izkoristile številčne premoči na igrišču. Gostom so dovolile, da so ti dobrih treh minutah izid poravnali na 18:18, dokončen preobrat pa je nato z obrambo preprečil Klemen Ferlin. Na začetku 37. minute je Rok Ovniček zadel za 20:19, ob tem pa izsilil še dvominutno izključitev v vrstah tekmecev. To je bil le uvod v niz 5:0, po katerem so črno rumeni povedli s 24:19, prednost pa nato uspešno zadržali vse do konca.

Najboljša strelca v velenjski ekipi sta bila Niko Medved z osmimi in Matjaž Brumen s šestimi goli.

Do konca skupinskega dela med evropsko klubsko elito Velenjčane čakata še dva preizkusa. Prvi bo na sporedu prihodnjo soboto, ko v Šaleško dolino prihaja moštvo Kadettna iz Schaffhausna, zadnja tekma pa jih nato čaka na gostovanju na danskem proti vodilnemu Skjernu.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Tekma je bila izredno zanimiva, na koncu pa je zmaga vse, kar šteje. Zanjo bi rad čestital vsem igralcem in štabu."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Tekme nismo odigrali najbolje, zlasti ne v obrambi. Ob prejšnjih zmagah nas je krasila ravno neprebojna obramba, s katero smo zaustavljali tekmece pri nizkem številu doseženih zadetkov. A tokrat smo bili uspešnejši v napadu in obračun zaključili z zmago. Tega smo lahko veseli. Sedaj je pred nami dober teden dni, v katerih se lahko v miru pripravimo na obračun s Švicarji."

VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 8. KOLO:

Četrtek, 16. novembra:
GORENJE VELENJE : DINAMO BUKAREŠTA 33:29 (17:15)
Gorenje Velenje: Cehte 3, Medved 8 (2), Haseljić, Ovniček 2, Ferlin, Grebenc, Toskić 4, Drobež, Potočnik 3, Golčar 2, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Zaponšek, Brumen 6 (3), Pejović 2.
Dinamo Bukarešta: Descat 2 (2), S. Esteki, Mironescu 2, Heidarirad, Sandru 6, Gavriloaia 2, A. Esteki 3, Komogorov 5, Mocanu 7, Bera 2, Mousavi, Sajin, Grigoras. 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!