ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate - vrhunski rezultati Karate kluba Velenje na mednarodnem turnirju

NOVICA 20.11.2017



V soboto, 18. 11. 2017 je v organizaciji Karate kluba Olimpija, v Športni dvorani Kodeljevo v Ljubljani, potekal velik mednarodni karate turnir Ljubljana OPEN 2017 z izredno močno mednarodno udeležbo. Med 659 prijavljenimi tekmovalci iz 11. držav oziroma 101. kluba, je Karate klub Velenje zelo uspešno in dostojno zastopalo 13 tekmovalk in tekmovalcev. Ena tekmovalka je zastopala barve karate reprezentance Republike Slovenije. V konkurenci 101. kluba so dosegli 7. mesto. V razvrstitvi kategorije kata pa celo 1. mesto.

Karate klub Velenje so zastopali:
Lana Jovanović, Zoja Vanovšek, Hana Zager, Tia Jakob Kukovič, Kaja Česko, Maša Kenda, Natalija Kenda, Šuhra Muharemović, Nik Borovnik, Domen Borovnik, Seid Pašić, Enej Vanošek in Seid Muharemović. Pia Cesar pa je zastopala Karate zvezo Slovenije.

Najboljše rezultate so dosegli:
Nik Borovnik – 1. mesto v kategoriji (25 tekmovalcev) – kata dečki,
Nik Borovnik - 2. mesto v kategoriji (9 tekmovalcev) - športne borbe dečki -45 kg,
Domen Borovnik – 1. mesto v kategoriji (4. tekmovalcev) – kata mlajši člani,
Domen Borovnik - 3. mesto v kategoriji (14 tekmovalcev) – kata mladinci,
Hana Zager – 1. mesto v kategoriji (31 tekmovalk) – kata deklice,
Lana Jovanović – 3. mesto v kategoriji (9 tekmovalk) - kata najmlajše,
Natalija Anastazija Kenda – 1. mesto v kategoriji (3 tekmovalke) - kata veteranke + 35 let,
Maša Kenda - 6. mesto v kategoriji (9 tekmovalk) - športne borbe mladinke +59 kg,
Šuhra Muharemović - 6. mesto v kategoriji (21 tekmovalk) - kata mladinke,
Pia Cesar - 3. mesto v kategoriji (21 tekmovalk) - kata mladinke (za reprezentanco RS),

Vse ostale tekmovalke in tekmovalci:
Tia Jakob Kukovič, Kaja Česko, Zoja Vanovšek, Isak Pašić, Enej Vanovšek in Seid Muharemović so prikazali dobro formo in pripravljenost vendar jih je spremljalo pomanjkanje športne sreče. Pripravljenost delati za ekipo in dvigajoča forma vseh, je odličen obet za prihajajoče državno prvenstvo.

Velika zahvala za razdajanje, požrtvovalno podporo in uspešno vodenje tekmovalk in tekmovalcev gre trenerkama, Jasmini Džafić Hodžić in Nataliji Kenda. Prostovoljno jima je pomagala naša članica, bivša reprezentantka, Alena Musić.

Tekmo je kot vrhovni sodnik vodil naš član, Zdenko Miklavc. Na tekmi je kot sodnik sodeloval še en naš član, Jaka Miklavc.

S tekmovalnostjo in primernim obnašanjem so naši člani dostojno zastopali Karate klub Velenje. Vodstvo kluba čestita tekmovalkam in tekmovalcem ter trenerjem, predvsem pa njihovim staršem za vztrajanje na zastavljeni športni poti!

 

Vir: Karate klub Velenje
 

Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!