ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Namizni tenis - NTK Tempo s polovičnim uspehom

NOVICA 20.11.2017



Namizno-teniški klub Tempo v zasedbi Kljajič, Jevšnik, Videc je v soboto, 18. novembra odigral dve tekmi 2. SNTL. Tekmovalni dan je potekal po scenariju iz prejšnjega kroga, dopoldanska zmaga s popoldanskim porazom.

Ljubljansko – velenjski dvoboj je postregel z odlično pripravljenostjo mlajših nasprotnikov iz Šaleške doline. V prvem dvoboju je Jan Jevšnik premagal 28 let starejšega nasprotnika z rezultatom 3:0. Po izenačenju Ilirije so velenjčani ponovno povedli. Miha Kljajič je po maratonskem prvem nizu na koncu premagal nasprotnika z najvišjim možnim izidom. V naslednjem dvoboju je igralec Ilirije Mirza Tvrtković poskrbel za ponovno izenačenje. Tokrat je premagal Jevšnika z rezultatom 3:2. Jevšnik je po dveh nizih vodil 2:0, v tretjem bil zelo blizu končnega uspeha, na koncu ga je le dobil igralec Ilirije. Mirza Tvrtković, 54. igralec NTZS (Namiznotenisaška zveza Slovenije) se je pobral iz popolnoma izgubljenega položaja, dobil četrti niz in v petem popolnoma nadigral 21 let mlajšega nasprotnika iz Velenja. Nato sta Kljajič in Videc prestavila v višjo prestavo, z dvema zmagama Mihe in eno Patrika dokončno razblinila dvome o zmagovalcu.

V drugi popoldanski tekmi v Kočevju pri vodilnemu moštvu 2. SNTL so se mladi Velenjčani odlično upirali favorizirani ekipi. S kančkom sreče bi lahko tudi presenetili vodilno, v sedmih tekmah še neporaženo moštvo.

Velenjčani po sedmih odigranih tekmah v konkurenci desetih ekip zasedajo 6. mesto.

NTK Tempo bo v 5. krogu, 2. decembra ob 10. uri, gostil osmouvrščeno moštvo NTK Logatec, ob 16. uri pa peto uvrščeno moštvo NTK Rakek, kjer bo tudi lepa priložnost za napredovanje na lestvici. 

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak