ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje v zadnjih 10 minutah zlomilo odpor švicarskih prvakov

NOVICA 27.11.2017



Moštvo Gorenja Velenja je pred zapolnjenimi tribunami Rdeče dvorane uspešno prestalo zadnji preizkus skupinskega dela VELUX EHF Lige prvakov pred domačimi navijači. Na izredno pomembni tekmi v boju za eno izmed prvih dveh mest v skupini C, ki prinašata dodatni tekmi za preboj v osmino finala, je z izjemno končnico s 27:21 ugnalo ekipo Kadettna iz švicarskega Schaffhausna.

S petim parom točk so se slovenski podprvaki obdržali na drugem mestu skupine C, odločilen boj za napredovanje pa jih čaka prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovali pri danskemu Skjernu. V primeru, da bodo osvojili najmanj točko, si bodo že priigrali napredovanje, v nasprotnem primeru pa bodo pogledovali v norveški Elverum. Tam bo gostoval španski Abanca Ademar Leon, ki bi si v primeru enakega števila točk napredovanje zagotovil zaradi boljšega razmerja med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah s črno-rumenimi. Slednji je sicer v soboto doma s 26:31 klonil proti danskim podprvakom, ki so si s tem uspehom že zagotovili dodatni tekmi.

Velenjčani so na uvodu obračuna s Kadettnom prikazali izredno dobro igro, zlasti v obrambi, kjer jih je krasila izredna borbenost. Ta jih je v 14. minuti vodila do vodstva s 7:2, a temu je sledil strm padec. Obramba je postala luknjičasta, kljub minuti odmora Željka Babića pa so se tekmeci prebili do izenačenja na 8:8, v 27. minuti pa nato še do prvega vodstva (10:9). Z minimalno prednostjo so se podali tudi na glavni odmor (11:10).

V nadaljevanju so črno-rumeni znova hitro stopili v ospredje in drugi rdeči karton švicarskih krožnih napadalcev zaradi treh dvominutnih kazni izkoristili za štiri zadetke naskoka (19:15). Kljub oslabljeni zasedbi so se gosti znova uspeli nevarno približati (20:19), a v zadnjih 10 minutah nato proti velenjskih rokometašem niso imeli nobenih možnosti. Po panterski obrambi izredno razpoloženega Klemna Ferlina (18 obramb) je Rok Ovniček trikrat zapored sam pometel s švicarsko obrambo in ko je ob koncu 57. minute povišal na 25:19, je bilo dokončno jasno, da bo Gorenje Velenje v skupinskem delu Lige prvakov dobilo tudi peti obračun pred svojimi privrženci.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Ovniček in Niko Medved, ki sta dosegla po pet golov.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje
 

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak