ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - konec nastopov med rokometno elito

NOVICA 04.12.2017



Rokometaši Gorenja Velenja s porazom zaključujejo nastope v tej sezoni VELUX EHF Lige prvakov. Na gostovanju na Danskem jih je tamkajšnji podprvak Skjern nadigral s 35:20, v boju za napredovanje pa jim na roko ni šel niti izid preostale tekme Norveškem. Tekmovanje v skupini C so sklenili na 3. mestu.

Slovenski podprvaki so bili na gostovanju na severu Evrope povsem nemočni. Boja za napredovanje, ki bi si ga Velenjčani sami zagotovili že z osvojeno točko, je bilo praktično konec že po uvodnih 30 minutah. Na začetku 17. minute je Alem Toskić zaostanek še znižal na 8:5, nato pa so gostitelji pripravili delni niz 7:1 in povedli za devet zadetkov (15:6). S takšno prednostjo so odšli tudi na glavni odmor (18:9), v nadaljevanju pa jo brez težav zadržali.

Pri Gorenju Velenju sta bila s po štirimi zadetki najboljša Toskić in Nejc Cehte. Trener Željko Babić zaradi poškodbe leve rame v igro ni poslal kapetana Nika Medveda, ki je bil v primeru tesnega izida pripravljen stisniti zobe.

Kljub bolečem porazu je črno-rumenim ostalo še nekaj možnosti za uvrstitev na eno izmed prvih dveh mest skupine C, ki prinašata dodatni tekmi za uvrstitev v osmino finala. Vse je bilo odvisno od tekme na Norveškem, kjer je Elverum gostil Abanco Ademar Leon. Slednji je na koncu slavil zmago s 30:25, se po osvojenih točkah izenačil z Gorenjem Velenjem in si zagotovil dodatni tekmi v lovu na osmino finala zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah.

V prihodnje bo moštvo iz Šaleške doline z nastopi nadaljevalo v treh tekmovanjih – v Pokalu Slovenije, Ligi NLB, kateri se bo pridružil spomladi v Ligi za prvaka, ter Ligi SEHA Gazprom. V slednji ga čaka tudi naslednji preizkus. Ta četrtek se bo v slovaškem Prešovu zoperstavil tamkajšnjemu.
 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak