ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Namizni tenis - zmaga in poraz NTK Tempo

NOVICA 05.12.2017



V soboto, 2. decembra, v dvorani OŠ Gustava Šiliha sta bili odigrani dve tekmi petega kroga. Velenjčani so v svojem četrtem domačem dvoboju premagali Logatec, neposrednega tekmeca za sredino lestvice. Prepričljiva zmaga z rezultatom 5:1 je bila le navidezno lahka, saj so se Kljajič, Videc in Jevšnik morali pošteno potruditi za vsako točko. Od šestih dvobojev so se kar štirje končali z najtesnejšim izidom. Veliki zmagi pa sta dosegla Jevšnik in Videc, saj sta premagala 17-letnega Lovra Jemca, petega igralca do 21 let in 33. članske lestvice namizno teniške zveze.

V drugi tekmi pa žal ni šlo vse po načrtih domače ekipe. Ekipa Rakeka je po dopoldanski zmagi nad Preboldom vzela skalp še velenjčanom. Po uri in pol dvoboja so se veselili pomembne zmage in preboja na četrto mesto lestvice 2. SNTL. Kljub visokemu porazu mlada velenjska ekipa nikakor ni razočarala. Po uvodni zmagi Videca, sta Kljajič v četrtem in Jevšnik v šestem dvoboju izgubila s tesnim izidom, kjer bi z malo športne sreče na koncu lahko bilo precej bolj zanimivo. Kljub porazu je potrebno omeniti enega od dvobojev med Velenjem in Rakekom. 15 letni Jan Jevšnik je z odlično igro v obup spravljal 9 let starejšega Urbanca, ki je s 17. mestom eden boljših igralcev slovensko namiznoteniške lige. Jan je izgubil v maratonskem dvoboju z rezultatom 3:2.

Sledi enomesečni ligaški premor, naslednji krog bo šele 6. 1 .2018. V Velenje prihaja petouvrščena Muta in drugouvrščeni Fužinar Inter Diskont II. 

2.slovenska namiznoteniška liga, 5.krog

Velenje: NTK TEMPO – NTK LOGATEC 5:1, NTK TEMPO – PPK RAKEK 1:5

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!