ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - celjani boljši tudi na drugi tekmi Lige SEHA Gazprom

NOVICA 11.12.2017



Slovenski derbi v regionalni Ligi SEHA Gazprom se je končal z zmago ekipe Celja Pivovarne Laško. Ta je bila na domačem igrišču od Gorenja Velenja boljša z 31:27.

Izbranci Željka Babića so velikim rivalom zadnjih let uspešno kljubovali uvodnih 16 minut. Robert Markotić je najprej izid poravnal na 9:9, po drugi obrambi Klemna Ferlina na tekmi pa nato s soigralci niso znali izkoristiti priložnosti za prvo vodstvo po rezultatu 3:2. Celjani so to s pridom izkoristili. V zgolj nekaj minutah so napravili niz 4:0 (13:9), s prednostjo štirih zadetkov pa nato odšli tudi na glavni odmor (16:12).

V 42. minuti so Velenjčani prejeli že peti (skupno šest) zadetek v nebranjeno mrežo, kar je bila v večini primerov posledica prepočasne menjave dodatnega igralca v napadu z vratarjem po doseženem zadetku. Po celjskem vodstvu s 23:18 je Alem Toskić še znižal na -4 (19:23), nakar so domači rokometaši odgovorili z novim nizom 4:0 in tako 15 minut pred koncem dokončno odločili obračun.

S po šestimi zadetki sta bila pri Gorenju Velenju najboljša Toskić in Matjaž Brumen.

Nov preizkus »ose« čaka v sredo, ko bo v domači Rdeči dvorani ob 20.45 gostila skopski Vardar, aktualnega prvaka VELUX EHF Lige prvakov. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak