ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Kotnikova in Hafner v osmini finala v Cortini

NOVICA 18.12.2017



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so nastopili še na tretji tekmi v prav toliko dneh. Novo preizkušnjo svetovnega pokala je gostila italijanska Cortina d'Ampezzo, po paralelnem veleslalomu pa je prišel na vrsto še prvi slalom sezone. 

Gloria Kotnik je po včerajšnjem osmem mestu in rezultatu kariere nadaljevala v odličnem slogu. Tudi danes se je uvrstila v izločilne boje, in sicer s 15. časom kvalifikacij. Prvič v zadnjih treh dneh je preboj v osmino finala uspel tudi Juretu Hafnerju, ki je zasedel 16. mesto.

Rok Marguč in Tim Mastnak sta z uvodnima vožnjama opravila zelo dobro, postavila sta namreč deseti in sedmi čas, drugi vožnji pa sta jima na koncu odnesli nadaljevanje tekmovanja. Rok je bil tako 22., Tim 27.

Nasprotnica Glorie v izločilnem boju je bila Avstrijka Sabine Schoeffmann. Naša deskarka žal ni ponovila včerajšnjega uspeha, saj je odstopila in bila na koncu tako uvrščena na 16. mesto. Zahtevnega nasprotnika je imel tudi Jure, in sicer domačina Rolanda Fischnallerja. Hafner je poskusil doseči svoj drugi četrtfinale v karieri, žal pa je na poti do tega odstopil in ob zaključku tekme prav tako zasedel 16. mesto.

Izkazalo se je, da sta imela naša deskarka in deskar v osmini finala zelo težki nalogi. Schoeffmannova je na koncu namreč prišla do zmage, po tem, ko je v velikem finalu ugnala Švicarko Julie Zogg, prvega mesta pa se je veselil tudi Fischnaller, ki je v zadnji vožnji dneva premagal rojaka Edwina Corattija. 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: Miha Matavž Foto: Miha Matavž

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak