ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - s srčno igro v Pančevem do treh točk

NOVICA 18.12.2017



Z zahtevnega gostovanja v predmestju Beograda se rokometaši Gorenja Velenja vračajo s četrto zmago v Ligi SEHA Gazprom. Dinamo iz Pančevega so po zanimivi tekmi ugnali z 29:27.

 

Gostitelji so bili v uvodnih 19. minutah pol koraka pred slovenskimi podprvaki. Nato je Gregor Poročnik izid poravnal na 8:8, a v obrambi kmalu s soigralci ostal brez Nejca Cehteta, ki si je prislužil dvominutno izključitev. To je Velenjčane še bolj podžgalo. V 22. minuti je najprej Matic Verdinek tekmecu odvzel žogo in izkoristil hiter nasprotni napad, podobno pa je, še vedno z velenjskim igralcem manj v polju, napravil Rok Golčar (10:8). Sredi 25. minute je nato Žarko Pejović z žogo pretekel celotno igrišče in našel luknjo v domači obrambi za prvo vodstvo s +3 (12:9), s takšno razliko pa sta moštvi odšli tudi na odmor med polčasoma (12:15).

 

V prvi minuti nadaljevanja je Cehte svojo ekipo prvič popeljal na štiri gole naskoka (16:12), a to ni zadostovalo za mirno nadaljevanje. Domača zasedba se je, tudi zavoljo dveh zgrešenih strelov Velenjčanov s sedmih metrov, sredi 38. minute približala na 16:17, a so »ose« v pravem trenutku stopile skupaj. Klemen Ferlin je zbral dve zaporedni obrambi, na drugi strani pa so Golčar, Potočnik in Verdinek prerešetali mrežo tekmecev za 20:16.

 

Zgolj gol razlike je ekipi ločil še v 52. in 55. minuti. Po rezultatu 25:26 so Velenjčani še enkrat pokazali svoj značaj in srčno borbenost. Kljub na trenutke izjemno grobi igro domače zasedbe sta Cehte in Alem Toskić pred zadnjimi tremi minutami poskrbela za tri gole naskoka (28:25), s soigralci pa nato tekmo ob pomoči okoli 30 članov navijaške skupine Šaleški graščaki mirno pripeljala h koncu.

 

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s sedmimi goli najuspešnejši Golčar, dva manj je dodal Cehte. Po poškodbi je znova zaigral Rok Ovniček, ki je obračun zaključil s tremi zadetki, prve minute po težavah z ramo je na igrišču prebil tudi Niko Medved.

 

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"V končnici je tekmo odločilo to, da smo imeli na voljo večje število rokometašev. Čestitke našim igralcem, ki so prikazali dober pristop, obilo borbenosti in veliko srce. Vidi se, da so utrujeni, zato je ta uspeh še toliko bolj vreden. Do novoletnega premora nas sedaj čakata še dva preizkusa - v sredo doma proti Meškovu, dan kasneje pa v Grosupljem."

 

Žarko Pejović, rokometaš Gorenja Velenja:
"Za nami je lepa in zelo borbena tekma. Na igrišče smo skušali prenesti vse dogovore iz garderobe. V prvem polčasu smo izkoriščali večje število razpoložljivih igralcev, tako da smo končnico in z njo odločilne minute pričakali nekoliko bolj sveži. Vidi se, da smo utrujeni. Na igrišču dajemo zadnje atome moči, da upravičimo tisto, zaradi česar smo del ekipe iz Velenja."

 

LIGA SEHA GAZPROM, 12. KOLO:

 

Nedelja, 17. decembra, ob 18.00:
DINAMO PANČEVO : GORENJE VELENJE 27:29 (12:15)
Dinamo Pančevo: Petrović, Radovanović, Zujović 4, Pilipović 6, Bunjevcević 6, Jelić 3, Mirković 4, Jovanović, Pavlović, Distol, Barudžić 1, Slavuljica, Radovanović, Banduka 2, Saponjić 1.
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 5, Medved 2, Haseljić, Ovniček 3, Grebenc 1, Toskić 5, Drobež, Potočnik 3, Golčar 7, Markotić, Verdinek 2, Kleč, J. Tajnik, Pejović 1.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!