ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - uspešni na Novoletnem pokalu v Celju

NOVICA 12.12.2017



V Celju je bil pretekli vikend tradicionalni že 38. novoletni pokal Ivo Reye. Na dobro zastopanem mednarodnem pokalu je nastopilo preko 300 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Litve, Italije in Avstrije. V dobrem borbenem vzdušju so se izkazali tudi tekmovalci Judo kluba Velenje.

Pri mlajših kadetih U16 Urh Štober klonil le v finalu n osvojil 2. mesto. Do tretjega mesta se je s tremi zmagami in enim porazom prebil Miha Ciglar. Peto mesto pa je dosegel Vid Jelaš.

Pri starejših dečkih U14 sta se izkazala brata Medved. Rok in Tjaž sta se odlično borila in vsak v svoji kategoriji osvojila 2. mesto. Presenetil je Aljaž Lesjak, ki je prav tako osvojil drugo mesto v najtežji kategoriji. Vid Pušnik je bil peti.

Pri dekletih je Taira Pašagić osvojila 1. mesto v svoji kategoriji in napovedala uspešen prehod v višjo starostno kategoriji.

Velenjski judoisti so bili uspešni še na dveh tekmah, ki so se jih udeležili v preteklih dneh.
Najmlajši tekmovalci U12 so na mednarodnem turnirju za pokal Lendave ekipno dosegli 4. mesto med 25 klubi.

Le dan kasneje pa še na turnirju v Avstriji za pokal mesta Jennersdorf. Z zmagami v svojih kategorijah so izstopali: Eva Ciglar, Ilan Praznik, Urh Mešelj, Šmon Jerič Nejc, Sara Budinski in Wlodyga Tinkara

 

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak