ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Z izjemno predstavo Gorenje Velenje zrušilo beloruske prvake

NOVICA 21.12.2017



Moštvo Gorenja Velenja se od nastopov v Ligi SEHA Gazprom v letu 2017 poslavlja z izjemno zmago. Z neverjetno borbenostjo in energijo so izbranci Željka Babića povsem razorožili beloruskega prvaka Meškova iz Bresta, ki je v Rdeči dvorani klonil s 37:28.

Pot do veličastne zmage proti ekipi, ki igra v zgornjih, kakovostnejših skupinah VELUX EHF Lige prvakov, obenem pa se redno udeležuje zaključnih turnirjev omenjenega regionalnega tekmovanja, so si črno-rumeni začeli tlakovati že z neverjetnim prvim polčasom, v katerem so tekmecem nasuli izjemnih 20 zadetkov.

Domača ekipa je po negotovi uvodni minuti začela mleti tekmeca. Ob koncu sedme minute je Matic Verdinek s svojim tretjim golom domače popeljal v vodstvo s 6:3. Meškov se je nato uspel približati na 6:7 in 7:8, nato pa dokončno popustil. Na krilih Alema Toskića in obramb Klemna Ferlina so"ose" sredi 18. minute ušle na 11:7, najboljše pa prihranile povsem za konec polčasa. Tedaj Ibrahim Haseljić ni uspel zatresti mreže iz Cepelina, a je do odbitke po veliki borbenosti prišel Blaž Kleč in hladnokrvno zadel za 20:13. To je bila tudi dotedanja najvišja prednost Velenjčanov.

Tudi po vrnitvi z glavnega odmora domača zasedba ni popuščala niti za trenutek in s svojo fenomenalno igro iz minute v minuto navduševala svoje navijače. Po nizu 5:0 je ob koncu 40. minute prednost prvič presegla deset golov (28:17), že po 43. minutah pa so domači rokometaši dosegli mejo 30 zadetkov (30:19). Zmagovalec je bil tedaj odločen.

Pri Gorenju Velenju je bil z osmimi goli na koncu najboljši hitronogi levokrilni rokometaš Verdinek, ki je zabil osem zadetkov, s po šestimi pa sta mu sledila Toskić in Rok Ovniček. Omenjena trojica je za 20 golov potrebovala ravno toliko strelov! Celotna ekipa je sicer izkoristila kar 80 odstotkov strelov, v vratih pa je Ferlin zbral 15 obramb.

Meškov kljub porazu z 21 točkami ostaja na 4. mestu lestvice, ki kot zadnje prinaša uvrstitev na finalni turnir, a ima nove najbližje zasledovalce. Sedaj jim s petega mesta s štirimi točkami manj za ovratnik dihajo ravno črno-rumeni.

Za slovenske podprvake se novoletni premor začenja v četrtek zvečer. Poprej jih namreč ob 19. uri v Grosupljem čaka še tekma osmine finala Pokala Slovenije. Tekmec bo tamkajšnji drugoligaš.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja:
"Želeli smo si takšne zmage. Pokazali smo velik značaj. Našo igro smo v primerjavi s prejšnjimi tekmami nekoliko spremenili, saj je bilo v njej veliko tekanja, ob tem smo imeli v svojih vrstah izvrstnega vratarja in igrali odlično obrambo. Čestitke našim igralcem, pokazali so svojo pripadnost klubu. Pet, šest igralcev mučijo bolezni in poškodbe, a so se borili za črno-rumene barve."

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Na igrišču smo prikazali pravi ekipni duh. Ob tem smo igrali dobro, čvrsto obrambo in posledično tekali v hitre nasprotne napade. Nekaj lahkih zadetkov nam je prineslo prednost. Čestitke vsem soigralcem in strokovnemu štabu za to zmago."

LIGA SEHA GAZPROM, ZAOSTALA TEKMA 8. KOLA:

Sreda, 20. decembra:
GORENJE VELENJE : MEŠKOV BREST 37:28 (20:13)
Gorenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 2, Medved, Haseljić, Ovniček 6 (1), Grebenc 3, Toskić 6, Drobež 1, Potočnik 1, Golčar 3 (2), Markotić 4, Verdinek 8, Kleč 1, Tajnik, Pejović 2.
Meškov Brest: Pešić, Mijatović, Jaščanka, Kulak, Škurinskij 3, Nikulenkau 1, Šumak 2, Vukić 4 (2), Prodanović 3, Horak 3, Razgor 1, Igropulo 1, Selviasjuk 3 (2), Djordjić 4, Šilovič 3.

 

Vir: Rokometni klub Gorenj Velenje

Foto: Jurij Kodrun Foto: Jurij Kodrun

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak