ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Vrhovnik v močni konkurenci do 5. mesta

NOVICA 08.01.2018



Nordijski kombinatorci so ta konec tedna tekmovali na tekmah celinskega pokala v nemškem Klingenthalu, kjer je bila zaradi odpovedi tekem svetovnega pokala v Ötepääju konkurenca zelo močna. Vid Vrhovnik je bil kljub temu odličen in je zabeležil uvrstitev med deseterico.

Nordijski kombinatorci so odpovedi tekem svetovnega pokala v Estoniji zaradi pomankanja snega nadomestili z udeležbo na tekmah celinskega pokala v Nemčiji. Tam je bila tudi četverica Slovencev z Vidom Vrhovnikom na čelu. V petek, 5. januarja,  je bil Vrhovik 24., potem ko je v teku pridobil dve mesti, v soboto, 6. januarja,  pa je točke ujel na 28. mestu. Najboljši dan je imel naš nordijski kombinatorec včeraj, ko je bil izjemen v teku, ko je imel osmi čas in je s 14. mesta pritekel na končno peto. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju.

Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki so dobili po eno oz. dve priložnosti na treh tekmah, niso osvojili točk. Skupno je po šestih tekmah celinskega pokala Vrhovnik 24. s 55 točkami. Omenimo še zmagovalce tekem v Nemčiji - v petek je slavil Francoz Antoine Gerard, včeraj Avstrijec Franz-Josef Rehrl in danes še en Francoz, Francois Braud. 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak