ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Marguč 15. na paralelnem slalomu v Bad Gasteinu

NOVICA 15.01.2018



V petek, 12. januarja, je Bad Gestein gostil paralelena slaloma za deskarje in deskarke, ki nastopajo v svetovnem pokalu.

Kvalifikacijske vožnje so se začele ob 14. uri, uvod pa je zelo dobro uspel Glorii Kotnik, ki je na rdeči progi postavila deseti čas voženj. Žal se ji je drugi nastop nato ponesrečil, tako da je tekmovanje sklenila na 31. mestu. Preboj v drugi del tekmovanja žal prav tako ni uspel Timu Mastnaku in Juretu Hafnerju, ki sta prišla na 33. oziroma 34. mesto.

V izločilnih bojih je tako nastopil le en slovenski deskar, in sicer Rok Marguč, ki je postavil 15. čas kvalifikacij. Na poti do četrtfinala mu je stal nasproti Italijan Maurizio Bormolini. Naš zahodni sosed je imel večino vožnje po progi Bucheben malo prednosti, nekaj zavojev pred koncem pa je naš deskar naredil večjo napako, kar je pomenilo, da je Bormolini dobil dvoboj za 2.59 sekunde. Marguč je na koncu zasedel 15. mesto.

Italijan je v malem finalu premagal Rusa Sarsembajeva, veliki finale pa je bil popolnoma rusko obarvan. Dmitry Loginov je ugnal Andreya Soboljeva in s tem prišel do svoje prve zmage v karieri. Za presenečenje je poskrbela tudi Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je prav tako prišla do premierne zmage. Drugo mesto je osvojila Rusinja Tudegeševa, tretje pa Nizozemka Michelle Dekker.

 

Vir: www.sloski.si
 

Foto: Gepa

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!