ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Odlični rezultati Glorie Kotnik pred OI

NOVICA 29.01.2018



Deskarji in deskarke paralelnih disciplin imajo za seboj zadnja tekmovanja svetovnega pokala pred prihajajočimi Olimpijskimi igrami. V Banskem v Bolgariji so bili na sporedu veleslaloma, na katerih je tako kot pred nekaj dnevi na Rogli do zelo dobrih uvrstitev prišla Gloria Kotnik.

V soboto, 27. januarja so se kvalifikacijske vožnje začele že ob 7.30 po našem času, odličen nastop pa sta uspela Glorii, edini slovenski predstavnici, ki je postavila šesti čas. Rok Marguč je začel odlično in v prvo postavil peti čas, drugi nastop pa nato ni bil na istem nivoju, tako da je tekmovanje sklenil na 22. mestu. Jure Hafner je bil na koncu 28.

V osmini finala se je Kotnikova pomerila z zahodno sosedo Danielo Ulbing, ki je za našo tekmovalko zaostala 24 stotink sekunde. Mastnakov nasprotnik je bil Francoz Sylvain Dufour. Naš deskar je začel dobro žal pa je nato sledila napaka in odstop. Naslednja nasprotnica naše deskarke je bila Nemka Selina Joerg, ki je iz dvoboja izšla kot zmagovalka. Gloria je namreč že kmalu po startu naredila napako in odstopila.

Do nove zmage je prišla Čehinja Ester Ledecka, ki je v velikem finalu premagala Joergovo, tretja pa je bila Ramona Theresia Hofmeister. Pri moških je po osmih letih prišel do zmage 42-letni Kanadčan Jasey Jay Anderson, Pvicar Nevin Galmarini je bil drugi, Mirko Felicetti iz Itallije pa tretji. Mastnak je na koncu zasedel 16. mesto, odličen rezultat pa je zabeležila Kotnikova, ki je bila šesta. To je njena druga najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

V nedeljo, 28. januarja, je Kotnikova v kvalifikacijah ponovno začela silovito, saj je prikazala najhitrejšo vožnjo na rdeči progi. Z drugo je nato prav tako opravila zelo dobro, kar ji je na koncu prineslo peti čas, osmino finala pa je dosegel tudi Rok Marguč, in sicer s 15. najboljšim časom. Jure Hafner je bil bližje izločilnim bojem, saj jih je zgrešil za samo 75 stotink, njegova končna uvrstitev pa je bilo 24. mesto. 

Gloria se je najprej pomerila z Nemko Langenhorstovo, ki naši tekmovalki ni bila kos, saj je vožnjo končala predčasno. Z odliko se je odrezal tudi Rok, ki je imel ob sebi zahtevnega nasprotnika, Avstrijca Karla, ki je pred nekaj dnevi zmagal na Rogli. Naš deskar je začel nekoliko počasneje, z zadnjimi nekaj zavoji pa opravil vrhunsko in zahodnega soseda ujel in tudi prehitel.

V četrtfinalu sta tako Kotnikova kot Avstrijka Schoeffmannova naredili kar nekaj napak, iz katerih pa se je bolje reševala naša deskarka. Avstrijka je malo pred ciljem končala v zaščitnih ograjah, tako da je zmaga pripadla Glorii. Marguč se je pomeril z Bolgarom Yankovom, ki je startal počasneje, ob spodbudi domačih navijačev pa nato nadaljeval bolje. Roku se je nato primerila napaka, ki mu je preprečila preboj v polfinale.

V prvem polfinalnem dvoboju smo videli Glorio in Nemko Hofmeisterjevo. Slednja je bila na začetku hitrejša, Kotnikova pa je v želji po tem, da bi zaostanek nadoknadila naredila napako, ki je zmago poklonila tekmici.

Gloria se je v malem finalu srečala še z eno nemško deskarko, tokrat Joergovo. Obe deskarki sta prikazali zelo dobri vožnji, na koncu pa je bila Nemka nekoliko hitrejša in tako osvojila tretje mesto. Zmagala je Avstrijka Dujmovitsova, Hofmeisterjeva je bila druga, Kotnikova pa je s četrtim mestom izenačila najboljši rezultat kariere.

V zadnji vožnji dneva je zmagal Švicar Galmarini, Italijan Coratti je osvojil drugo mesto, Prommegger iz Avstrije pa je prišel do tretjega. Marguč je na koncu prišel do drugega najboljšega rezultata sezone, saj je zasedel osmo mesto.
 

Vir: www.sloski.si

Foto: Miha Matavž

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak