ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - COC: Gašper Brecl do drugih točk celinskega pokala

NOVICA 12.02.2018



Na drugi tekmi celinskega pokala v nordijski kombinaciji je Gašper Brecl v avstrijskem Eisenerzu osvojil druge točke pokala v karieri.

Na 15. preizkušnji celinskega pokala v tej sezoni je po skakalnem delu preizkušnje v Eisenerzu od Slovencev najbolje kazalo Roku Juvančiču, ki je zasedal 10. mesto, Leon Šarc je bil 13., Gašper Brecl je bil 20., Nik Knaus pa je zasedal 51. mesto.

Na tekaškem delu 10 kilometrske preizkušnje se je najbolje odrezal mladi Brecl, ki je z zaostankom 2:54,7 osvojil eno točko za trideseto mesto, potem ko je v ciljnem sprintu strl odpor Nemca in Finca. Knaus se je prebil do 40. mesta, Juvančič je padel na 43. mesto, Šarc pa ni štartal. Zmagal je norveški as Mikko Kokslien, sicer 15. po skokih, ki je v ciljnem sprintu ugnal domačina Paula Gerstgaserja, sicer šele 25. po skokih, tretji je bil še en domačin, Mika Vermeulen, 23. po skokih, zaostal pa je 16,6 sekund.

Celinski pokal se bo nadaljeval in zaključil čez en mesec v ruskem Nižnem Tagilu. 

 

Vir: www.sloski.si


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!