ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Srčna in borbena igra v drugem polčasu premalo za uspeh v Zagrebu

NOVICA 07.03.2018



Moštvo Gorenja Velenja se iz gostovanja v hrvaški prestolnici vrača brez novih točk. V 16. kolu Lige SEHA Gazprom so črno-rumeni morali priznati premoč tamkajšnjemu PPD Zagrebu, ki je bil boljši s 26:25.

 

Izbranci Željka Babića so v prvem polčasu prikazali slabo igro v obrambi, a kljub temu ob odhodu na glavni odmor odšli zgolj z dvema zadetkoma zaostanka (13:15). Ugodnejše izhodišče je »osam« v zagrebških vrstah preprečil slovenski reprezentančni vratar Urh Kastelic, ki je ubranil sedem izmed 20 strelov.

 

V nadaljevanju so slovenski podprvaki zaigrali borbeneje v obrambi in tekmecem vseskozi tesno sledili. Ob koncu 49. minute so ti z 10. zadetkom Zlatka Horvata sicer povedli s tremi zadetki naskoka (21:18), a se Velenjčani niso predali. Dobrih devet minut pred koncem obračuna je vratar Klemen Ferlin čez celotno igrišče zadel prazna vrata za izenačenje na 22:22, kaj več pa mu nato s soigralci ni uspelo.

 

Že v naslednji obrambni akciji je bil namesto prekrška v napadu Rok Golčar poslan na klop z dvominutno kaznijo. Zagrebčani so igralca več izkoristili za vodstvo s 23:22, toda takoj po povratku izključenega levokrilnega rokometaša na igrišče pa je Gorenje Velenje doletela nova strogo dosojena dvominutna kazen. Pomagalo ni niti protestiranje trenerja Babića, ki je za to prejel rumeni karton.

 

V 56. minuti so gostitelji znova povedli s +3 (25:22), dve minuti pred zadnjim piskom sirene pa je za nov žarek upanja poskrbel Rok Ovniček, ki je znižal na 25:24. Za tem so Zagrebčani uspeli izsiliti še drugo zaporedno sedemmetrovko (prvo je Ferlin ubranil), z uspešnim strelom ušli na 26:24, to pa je bilo dovolj za končni uspeh.

 

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s šestimi zadetki najboljši Alem Toskić, ki je po močnem udarcu s komolcem in hematomom pod desnim očesom tekmo zaključil v 47. minuti. S petimi zadetki mu je sledil Ovniček.

 

Naslednji preizkus v regionalni druščini velenjsko zasedbo čaka v torek, ko se bodo v beloruskem Brestu pomerila z Meškovom. Še pred tem jo začetek državnega prvenstva. Uvodni preizkus v Ligi NLB za prvaka jo čaka v nedeljo ob 19. uri, nasprotnik pa bo znan po sredini zaostali tekmi med Dobovo in Koprom 2013. V primeru zmage Primorcev bodo konec tedna v Rdeči dvorani gostovali prav ti, v nasprotnem primeru pa v Šaleško dolino prihaja škofjeloški Urbanscape. 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!