ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Vrhovnik v Oslu blizu tretjih točk v sezoni

NOVICA 12.03.2018



Nordijski kombinatorci so se za nove točke svetovnega pokala pomerili v Oslu. Vid Vrhovnik je bil blizu tretjih letošnjih točk svetovnega pokala.

Vid Vrhovnik je neuspešno lovil tretje letošnje točke svetovnega pokala (c) GEPA

Tokrat je po skakalnem delu edine preizkušnje tega konca tedna Vid Vrhovnik, s 115.5 metri in 102,2 točkami zasedal 28. mesto. Vodil je Norvežan Jarl Magnus Riiber s 132 metri in 137,8 točkami, Vrhovnik je zaostal 2:22 minuti.

Po prvem krogu 10 km preizkušnje je Vrhovnik držal stik s prvo trideseterico na 26. mestu v skupini štirih kombinatorcev. Na polovici proge je Vrhovnik tekel na 30. mestu z zaostankom 2:20,5 za vodilnima Riiberjem in Akitom Watabejem. 2,5 km pred ciljem je Vrhovnik tekel osamljen na 30. mestu s prednostjo 27 sekund pred najbližjim zasledovalcem, Jasonom Lamyjem Chappuisom. Žal se Vrhovniku ni izšlo za tretje letošnje točke, potem ko je v zadnjih kilometrih izgubil preveč in je v cilj prišel na 34. mestu, za želeno trideseterico pa je zaostal 15 sekund. 

Zmage se je razveselil odlični Japonec Akito Watabe, ki odločno stopa proti velikemu kristalnemu globusu. Japonec je v drugi polovici proge tekel sam in na koncu zmagal s 15,5 sekundami prednosti pred Nemcem Fabianom Riesslejem in 20,3 sekundami pred tretjim Avstrijcem Mariom Seidlom. Mitja Oranič, naš glavni trener, je takole potegnil črto pod današnjo preizkušnjo na Norveškem: "Danes je mladost malce odigrala svojo vlogo, tudi sama sezona pa je za 18-letnika že malce dolga. Pozna se, da je bil vrhunec sezone zanj mladinsko svetovno prvenstvo in nato še tempiranje forme za olimpijske igre. A zdaj imamo še zaključek sezone, ki ga bo potrebno oddelati korektno. Tu, v Oslu, na skakalnici ni bil nič kaj suveren na treningu, na tekmi pa je pokazal enega boljših skokov, a to še vedno ni bilo na nivoju, kakršnega je sposoben. V torek in sredo imamo novi tekmi in mislim, da imamo lepe možnosti za točke, če na skokih naredimo, kot znamo."

Svetovni pokal se bo nadaljeva s tekmama v torek in sredo v Trondheimu. 

 

Vir: www.sloski.si

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!