ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Osice nadaljujejo z odličnimi rezultati

NOVICA 15.03.2018



Starejši dečki A so v sredo, 14. marca, v polfinalni skupini B dosegli četrto zmago. Na krilih vratarja Jošta Naglava, ki je zbral izjemnih 23 obramb, je Gorenje Velenje z 29:23 odpravilo novomeško Krko.

Obračun med Velenjčani in Novomeščani se je začel po željah gostiteljev. Od prve minute naprej je njihova obrambna postavitev 6-0 fdelovala odlično, v vratih pa je blestel Jošt Naglav. Posledično so osice zadevale lahke zadetke iz nasprotnih napadov. V 18. minuti so imeli domačini prednost petih zadetkov, po nekaj rotacijah v igri pa so gostje uspeli do konca polčasa zaostanek znižati na 17:15. V nadaljevanju je bila igra na obeh straneh zbrana. V 30. minuti so domači ostali brez Mliviča, ki je prejel rdeči karton. Po izključitvi je na sceno spet stopil vratar Naglav, ki je od 30. do 40. minute prejel le dva zadetka. Domači napad je izkoristil svoje priložnosti in mirno pripeljal tekmo do konca ter premagal favorizirane rokometaše iz Novega mesta.

Tri dni po visoki zmagi proti Veliki Nedelji so starejši dečki B iz Gorenja Velenja dosegli nov uspeh. Na šesti tekmi polfinalne skupine državnega prvenstva so še šestič ugnali tekmece. Tokrat so bili uspešni na gostovanju v Zasavju, kjer je Dol TKI Hrastnik klonil s 17:22. 

Tekma v Dolu pri Hrastniku se je začela s tremi lahkimi zadetki osic. V nadaljevanju je v igri prišlo do ogromno tehničnih napak ter posledično boljše igre gostiteljev. Kljub temu je bil prvi polčas vseskozi izenačen, gostujoča zasedba pa je vseskozi imela manjšo prednost. Tudi po vrnitvi z glavnega odmora se je nadaljeval trend slabše igre v napadu. Z nekaj samostojnimi akcijami Supovca, so osice uspele pobegniti na varno razliko šestih zadetkov in pripeljati tekmo mirno do konca.

 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!