ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šolski šport - Nov fantastičen uspeh košarkarjev OŠ Karla Destovnika Kajuha

NOVICA 16.03.2018



V torek, 13.3.2018, je v športni dvorani OŠ Karla Destovnika Kajuha potekal finalni turnir Košarkarskega Superšolarja – divizija VZHOD za starejše dečke.

Za udeležbo na zaključnem državnem finalnem turnirju so se pomerile ekipe OŠ Domžale, OŠ Podčetrtek, OŠ Kajetana Koviča Poljčane in ekipa OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj, ki je v dobri meri sestavljena iz igralcev KK Elektra.

Fantje so tudi tokrat pokazali izredno borbeno in ekipno igro, s katero so v težave spravili tudi favorizirano ekipo OŠ Domžale, pretežno sestavljeno iz igralcev KK Helios Suns.

Domžalčani so tekmo v svoj prid obrnili šele v zadnjih trenutkih tekme. Na zadnji tekmi turnirja so se domačini pomerili z ekipo OŠ Podčetrtek (KK Terme Olimia Podčetrtek). Po dokaj izenačenem prvem delu tekme, so se fantje zbrali in v drugem delu izdatno povedli. Do konca tekme nasprotniku niso pustili presenečenja in na koncu suvereno zmagali.

Rezultati:
- OŠ KDK Šoštanj : OŠ Domžale 44 : 47
- OŠ Podčetrtek : OŠ Kajetana Koviča Poljčane 52 : 42
- OŠ Domžale : OŠ Kajetana Koviča Poljčane 61 : 31
- OŠ KDK Šoštanj : OŠ Podčetrtek 56 : 40

Na finalni turnir četverice najboljših osnovnošolskih ekip starejših dečkov v Sloveniji »FINAL 4« ,sta se uvrstili OŠ Domžale in OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj. Nasprotnike na finalnem turnirju bodo dobili v ponedeljek, ko je na sporedu še finale zahodne regije. 

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!