ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šolski šport - Starejši dečki OŠ KDK Šoštanj 4. v državi

NOVICA 05.04.2018



Starejši učenci OŠ Karla Destovnika Kajuha so v sredo, 4.4.2018 v Ilirski Bistrici sodelovali na zaključnem turnirju Košarkarski Superšolar. Poleg Šoštanjskih mladih upov, so na turnirju nastopile še ekipe OŠ Domžale, OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica. V prvi tekmi so Šoštanjčani po hudem boju klonili proti Bistričanom. Tudi v drugi tekmi so morali priznati premoč nasprotnikom iz Nove Gorice, kje sta Ciani in Pajntar bila nerešljiva uganka za Šoštanjčane, saj sta od 64 točk prispevala skupaj neverjetnih 50 točk. Kljub dvema porazoma si igralci OŠ Karla Destovnika Kajuha zaslužijo vse čestitke za osvojeno 4. mesto v državi. Zlato kolajno so si priigrali zasluženo učenci OŠ Domžale. Najboljši igralec turnirja je postal Urban Klavžar iz OŠ Domžale, najboljši strelec z 51 točkami pa Novogoričan Saša Ciani. Gostitelji so se izkazali z odlično organizacijo.

Vrstni red:

OŠ Domžale
OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica
OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica
OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj

Finale:
OŠ DOMŽALE - OŠ ANTONA ŽNIDERŠIČA ILIRSKA BISTRICA 65:41 (25:14, 20:15, 20:12)

Tekma za 3. mesto:
OŠ MILOJKE ŠTRUKELJ NOVA GORICA : OŠ KARLA DESTOVNIKA KAJUHA ŠOŠTANJ 64:53 (22:18, 18:16, 14:17)

OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica: Madvešček, M. Rijavec 6, Figelj, R. Rijavec, Cigoj, Stepančič, Majstrovič, Pajntar 22, Ciani 28, Korošec, Ipavec, Cvijanovič 8.
OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj: T. Turinek 8, Ravnikar, Šlehta, Ovčar 12, S. Turinek, Miklavžina 4, N. Ferenc 4, T. Ferenc 9, Kladnik 9, Verbič 2, Pečnik, Stropnik. 

 

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak