ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Športno plezanje - Nov velik uspeh slovenskih športnih plezalcev

NOVICA 24.04.2018



Športni plezalci se lahko ohvalijo s kar tremi stopničkami na tekmi svetovnega pokala v blavanskem plezanju v Moskvi. V odlični formi so bili Gregor Vezonik, ki je osvojil tretje mesto, Jernej Kruder, ki je stal na drugi stopnički, zopet pa je navdušila tudi Janja Garnbret s prvim mestom.

Uspelo ji je ohraniti mirno glavo

“Vedela sem, da sem z Miho Nonaka (Japonska) v finalu povsem izenačena in da bom morala zadnji balvan do vrha preplezati v prvem poskusu, torej na flash, saj je v prvem poskusu zadnji balvan preplezala že Miho. V izolacijski coni namreč lahko po novem spremljamo izide. Sem res super srečna, da sem ohranila mirno glavo in jasne misli ter sem počakala, se umirila in poskusila ter videla, kaj bo. Smer mi je uspela na flash in je res čudovito. Vsakič skušam biti najboljša,” je bila presrečna Garnbretova.

Devetnajstletna dijakinja velenjske gimnazije se sedaj pripravlja na maturo, kar pomeni da bo morala izpustiti nekaj majskih in junijskih tekem svetovnega pokala. Julija z začetkom sezone svetovnega pokala v težavnosti pa bo zopet pripravljena. 

 

Vir: www.velenjcan.si

Foto: www.velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak