ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - Mlajši po izkušnje, starejši po medalje

NOVICA 17.05.2018



Pretekli vikend je v Zeltwegu (AUT) potekal zelo obiskan in močen turnir za starostne kategorije U-14, U-16, U-18 in U-21. Prvi dan turnirja so se preizkusili mlajši (U-14 in U-16). Mladi velenjski judoisti so pokazali svojo dobro pripravljenost in borbenost, ter dokazali da sodijo na največja tekmovanja. V kategoriji do 46 kilogramov, sta dobre borbe zopet pokazala Urh Mešelj in Vid Pušnik, ki pa sta žal morala priznati premoč nasprotnikom tik pred četrtfinalom. Sara Budinski je v najtežji kategoriji prikazala 4 odlične borbe, ki pa tokrat niso bile dovolj za oder za zmagovalce. Svojo borbenost in požrtvovalnost pa je v vsem sijaju pokazala Eva Ciglar, ki se je drugo borbo borila kar 11 minut (2 min. rednega dela + 9 min. Golden score) in tako prišla do borbe za tretje mesto. Žal pa je morala v borbi za bron priznati premoč nasprotnici iz Kosova. V starostni kategoriji U-16, se je tokrat preizkusil Jaka Tevž in tako pridobil veliko izkušnjo na mednarodnem tekmovanju.

Drugi dan tekmovanja sta se turnirja udeležila dva velenjska predstavnika. V starostni kategoriji U-18 je velenjski klub zastopal Urh Štober, ki je v uvodnih borbah zanesljivo premagal vse nasprotnike in se tako prebil do polfinala. V polfinalu pa se je poškodoval in tako predčasno zaključil turnir. V popoldanskem času pa se je tokrat izkazala Veronika Mohorič, ki je zanesljivo premagala vse nasprotnice in tako stopila na najvišjo stopničko.

Čestitamo! 

 

Vir: Judo klub Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!