ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Močne evropske ekipe pretrd oreh za mlado velenjsko ekipo

NOVICA 13.08.2018



Rokometaši Gorenja Velenja so ta vikend gostovali na močnem turnirju v nemškem Ilsenburgu. Na turnirju je nastopilo 6 ekip, med njimi nemški TBV Lemgo Lippe, SC Magdeburg in MT Melsungen, danski TTH Holstebro ter švedski HK Malmö.

 

V Nemčijo s člansko ekipo nista odpotovala Andraž Kete, ki je odsoten že dlje časa, ter Darko Stojnić, ki je utrpel udarec na zadnji pripravljalni tekmi v Podčetrtku. Na prvi tekmi turnirja so ose pokazale dobro igro, a je bil MT Melsungen, ekipa nemške Bundeslige, za varovance Zorana Jovičića prevelik zalogaj. Nemška ekipa je zmagala z rezultatom 26:31, s šestimi zadetki pa je bil pri velenjski ekipi najbolj učinkovit Vlado Matanović. V drugo tekmo turnirja proti ekipi Lemga so Velenjčani vstopili s premalo koncentracije, kar se je nadaljevalo skozi celoten obračun. Rokometaši Gorenja v napadu niso razvili hitre igre, prav tako pa v napadu niso pokazali agresivnosti in borbe, ki so jo kazali na prejšnjih tekmah. Vse to je nasprotniku omogočilo razvoj hitre igre ter zmago z rezultatom 18:34. Na zadnji tekmi turnirja so Velenjčani pokazali veliko boljši igro, a sta utrujenost ter ozek nabor igralcev članske ekipe botrovala temu, da je bila realizacija strelov v napadu ob koncu tekme veliko slabša. To je bil glavni razlog za končno zmago danske ekipe TTH Holstebro s +7 (25:18), s šestimi zadetki pa je bil najboljši strelec velenjske ekipe Vid Levc.

 

Tekme turnirja so pokazale, da je pred ekipo še ogromno dela, preden v začetku septembra uradno otvori sezono s tekmo v pokalu EHF. Ostanek pripravljalnega obdobja bodo črno-rumeni skozi treninge in pripravljalne tekme izkoristili za to, da odpravijo napake, ki se pojavljajo v igri in se kar najbolje pripravijo na novo sezono.

 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Turnir v Nemčiji je bil za našo ekipo v tem trenutku zelo močan turnir. Dejstvo je, da nismo na tako visokem nivoju kot nekatere ekipe, ki so sodelovale na turnirju. Vendar pa je bila za nas in za to mlado ter osveženo ekipo to zanimiva izkušnja. Lahko rečem, da sta oba nemška nasprotnika v tem trenutku kar en razred boljša od nas. Izpostavil bi predvsem tretjo tekmo z ekipo Holstebroja, na kateri smo pokazali dobro igro, bližje nivoju, ki ga pričakujem od ekipe. Pomembno je, da gremo naprej korak za korakom. V novi sezoni nas čaka domača liga, ta ekipa pa potrebuje še nekaj časa, da se uigra. Dejstvo je, da je bil turnir premočan za nas, vseeno pa smo ga izkoristili po najboljših močeh. Slabih 20 dni nas loči do prve tekme s švedskim nasprotnikom, na kateri bo potrebno igrati na višjem nivoju od tega, kjer se trenutno nahajamo. Ne glede na okoliščine pa bi rad pohvalil fante, saj so turnir dobro izkoristili in dali svoj maksimum.«

 


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Tri tekme in trije porazi, kljub temu pa turnir zapuščamo dvignjenih glav. Na turnir smo prišli predvsem zato, da bi se uigrali, kar nam je do neke mere tudi uspelo. Turnir je bil zelo močen, na njem so sodelovale ekipe, ki so veliko močnejše in predvsem bolj odigrane od nas. Glede na to da smo skupaj šele dobre tri tedne lahko rečem, da je bil nastop na turnirju do neke mere uspešen. Vseeno pa nas čaka še veliko dela, težkih treningov ter predvsem več koncentracije na igrišču, da bomo prišli na nivo, na katerem igrajo nekatere izmed ekip na tem turnirju.« 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!