ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Umrl Miro Požun, oče slovenskega rokometa

NOVICA 21.08.2018



Celje - Miro Požun je močno je zaznamoval slovenski rokometni svet. Med drugim je bil v dveh obdobjih (1995-1996 in 2008-2009) selektor slovenske rokometne reprezentance, kot trener na čelu rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško pa je leta 2004 osvojil naslov evropskega prvaka, kar je bil njegov največji klubski uspeh. Istega leta je s Celjani osvojil tudi evropski superpokal. 

Požun je imel izreden občutek za prepoznavo talenta. Rokomet je bil njegovo življenje. Med drugim odkril in razvil igralca, kot sta bila pokojni Iztok Puc in Sergej Rutenka, slednji je predlani sklenil igralsko kariero kot šestkratni zmagovalec lige prvakov s tremi klubi. Požun je močno zaznamoval kariere mnogih slovenskih reprezentantov, kot so denimo Roman Pungartnik, Aleš Pajović, Renato Vugrinec, Uroš Zorman in drugi.

Bil je prvi pomočnik selektorja ob ustanovitvi slovenske reprezentance (selektor je bil Tone Tiselj), ki jo je kot selektor vodil na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu, pomočnik pa je bil tudi leta 1996 (Slavko Ivezič). Skozi njegovo šolo je še tudi bivši selektor Boris Denič.

 

Vir: Delo

Vir: Delo

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!