ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Rezultat kariere za Breclovo v Frenštatu

NOVICA 21.08.2018



Frenštat na Češkem je v ta petek in soboto gostil tretjo in četrto preizkušnjo sezone poletne velike nagrade za smučarke skakalke. Na 106-metrski napravi je slovenske barve branila šesterica deklet, ki so prikazala nekaj odličnih skokov. Velenjčanka Jerneja Brecl je na prvi preizkušnji osvojila 18., na drugi pa odlično 8. mesto, kot druga najboljša predstavnica Slovenije.

Naša dekleta so boj za najvišja mesta napovedala že v kvalifikacijah, saj so bila kar štiri uvrščena med prvo deseterico, najboljša pa je bila Ema Klinec na tretjem mestu. V prvi seriji petkove preizkušnje je Jerneja Brecl osvojila 22. (81.5 m, 88.6 t.) mesto. V drugi seriji je Breclova, ki je skočila 88.0 m, 187.1 t., osvojila končno 18. mesto.

Na sobotni preizkušnji v Frenštatu je Jerneja Brecl dokazala, da je vedno bližje samemu vrhu. Na drugi ženski tekmi poletne velike nagrade v češkem Frenštatu smo imeli štiri skakalke. Po prvi seriji je bila najboljša Slovenka Jerneja Brecl, ki je z 99.5 metri in 111,9 točkami zasedala visoko 7. mesto. V finalni seriji je Breclova skočila 92.5 metrov in z 224,2 točkami končala na fantastičnem osmem mestu, kar je njen dosedanji rezultat kariere.

Pred Jernejo je zdaj kar dolg tekmovalni premor tekem poletne velike nagrade. Le ta se bo nadaljevala 7. septembra v ruskem Čajkovskem.

Iskrene čestitke!

 

Vir: SSK Velenje

Vir: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!