ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Vrhovnik v Beljaku do novih točk na poletnem Grand-Prixu

NOVICA 28.08.2018



V sredo, 22. 8. 2018, so naši člani kluba in reprezentanti SLO tekmovali na drugi tekmi nordijske kombinacije poletnega Grand Prixa v avstrijskem Beljaku.
Po malo slabših skokih na tekmi so se fantje vsak po svojih najboljših močeh borili na 10-kilometrski tekaški razdalji. Do točke je prišel le Vid Vrhovnik in sicer je pritekel na 25. mesto. Rok Jelen je osvojil 42. mesto, Gašper Brecl 44. mesto in Ožbej Jelen 47. mesto. 

V Oberstdorfu brez novih slovenskih točk


Minuli vikend je Oberstdorf gostil novi tekmi poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji. Slovenska zasedba je bila okrnjena, Rok Jelen in Gašper Brecl sta ostala izven dobitnikov točk.
Na petkovi preizkušnji sta nastopila oba tekmovalca, boljši pa je bil Rok Jelen. Po skokih je zasedal 53. mesto, nato pa je znova zelo dobro tekel, imel 35. čas in se povzpel do 40. mesta. V deževnem vremenu je Gašper Brecl po 40. mestu v skokih na koncu zasedel 45. mesto. V soboto je tekmoval le Brecl, ki je že po skokih imel velik zaostanek na 55. mestu, na koncu je končal dve mesti nižje, potem ko so ga tekmeci znova prehiteli za en krog.

 


Vir: SSK Velenje
 

 

Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak