ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki - Breclova 2. ekipno in 6. z rekordom skakalnice, Osterc 8

NOVICA 11.09.2018



Ruski Čajkovski je ta vikend gostil poletno veliko nagrado v smučarskih skokih za deklice. Odlična Jerneja Brecl je postala svetovna rekorderka s 140. metri v svetovnem pokalu za ženske na velikih skakalnicah in rekorderka naprave v ruskem Čajkovskem. Na visokem šestem mestu je zaključila nedeljsko tekmo s 122 metri ter 100,1 točkami. Breclova je dan prej z mešano ekipo v postavi Brecl, Tepeš, Klinec, Kranjec osvojila 2. mesto. Pred dekleti je zdaj le še finalna tekma tega poletja in sicer 3. oktobra znova na veliki skakalnici v Klingenthalu.

Švicarski Einsiedelen je ta vikend gostil uvodni tekmi alpskega pokala za sezono 2018/19. Na srednji skakalnici je na prvi tekmi nove sezone alpskega pokala Aljaž Osterc je osvojil 8. mesto. Na nedeljski tekmi je obveljala le prva serija. Osterc je bil tokrat deveti. Preostali poletni tekmi bo gostil Predazzo in sicer prvi konec tedna v oktobru.

Vir: SSK Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!