ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janjo Garnbret od zlata ločile sekunde

NOVICA 12.09.2018



Vrh finalne smeri sta osvojili zgolj domačinka 21-letna Jessica Pilz in 19-letna Garnbretova, tako na koncu niso odločali preplezani premiki ampak sekunde.

Zmagovalka Jessica Pilz je vrh osvojila v štirih minutah in 27 sekundah kar je enajst sekund hitreje kot 19-letna slovenska tekmovalka.

“Res sem vesela drugega mesta, a tudi malce razočarana. Mislim, da noben tekmovalec v težavnosti ne bi smel biti razvrščen po času, ne glede na mesto. Vesela sem, da sem vse smeri splezala do vrha in si dokazala, da znam dobro plezati tudi pod pritiskom. Vedela sem, da je Jessica splezala smer, vedela, da bo čas odločilen, malo pa je žalostno, da je šlo le za nekaj sekund. Polfinale je bil prelahek, videli smo štiri vrhove in nobena plezalka ni mogla pokazati, katera je boljša,” je imela po finalu mešane občutke nova svetovna podprvakinja.

Garnbretova je v Innsbrucku favoritinja še v dveh disciplinah, v balvanih in novi disciplini kombinaciji.

 

Vir: Velenjcan.si

Vir: Velenjcan.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak