ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani z oslabljeno ekipo do novih dveh točk

NOVICA 24.09.2018



Na tekmi je ekipa Zorana Jovičića nastopila oslabljena. V ekipi sta poleg že dlje časa odsotnega Andraža Keteja manjkala tudi Vid Levc in Domen Tajnik.

 

Prvi so s sredine krenili Velenjčani, ki so priložnost izkoristili ter povedli z 1:0. Nato smo v dobovški dvorani spremljali izredno izenačen obračun. Črno-rumeni prvih 20. minut tekme niso našli rešitve za izjemno motivirano domačo obrambo. Rokometaši Dobove so dobri obrambi dodali tudi nekaj lahkih zadetkov v napadu in tako je semafor večino prvega časa kazal izenačen rezultat. Rokometaši Gorenja so nato zaigrali boljše, s tretjim zaporednim, od skupno desetih zadetkov, je Aleks Kavčič popeljal goste do prednosti s +2 (13:11), ob koncu prvega dela pa je razlika znašala tri zadetke (17:14).

 

Drugi polčas sta obe ekipi začeli nekoliko zmedeno. Prvič na tekmi so v 34. minuti tekme gostje iz Velenja, po golu Matica Verdinka, povedli za 4 (18:14). Prednost se je še povečala, ko se je po desetih minutah igre v drugem delu z dvema zaporednima obrambama v golu izkazal Miljan Vujović, na drugi strani pa je za 22:17 zadel Miha Kavčič. Ose so z čvrsto obrambo, ki jih krasi to sezono, nasprotniku onemogočile doseganje lahkih zadetkov, hkrati pa so z večjo mero zbranosti v napadu uspele doseči večjo realizacijo. Deset minut pred koncem tekme so velenjski rokometaši vodili že za šest zadetkov, a je nekoliko slabša igra v končnici botrovala temu, da se je prednost ob koncu tekme znižala in gostje so zmagali z 30:28.

 

Najboljši strelec Gorenja Velenja je bil z enajstimi zadetki Matic Verdinek, deset zadetkov pa je k zmagi prispeval Aleks Kavčič.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!