ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - IZ MARIBORA BREZ TOČK

NOVICA 28.09.2018



 V dvoboju prvega in zadnjega s prvenstvene lestvice so pričakovano poln izkupiček pobrali vodilni Mariborčani, pa čeprav so tudi tokrat pogrešali nekatere poškodovane igralce, med njimi Luko Zahovića, Martina Milca, Marka Šulerja, Gregorja Bajdeta, Martina Kramariča, pa tudi kaznovanega Aleksandra Rajčevića. Izbranci Darka Milaniča tako ostajajo trdno na prvem mestu in še brez poraza. Na drugi strani so Velenjčani izgubili petič na zadnjih šestih tekmah.

Favorizirani Mariborčani so od začetka prevladovali na igrišču, v četrti minuti je Jasmin Mešanović z glavo oziroma ramo prvič na tekmi resneje zagrozil, v osmi minuti je strel Dareta Vršiča obranil Marko Pridigar, v 25. minuti pa so povedli.

V vlogi podajalca se je že devetič v sezoni znašel Amir Dervišević, potem ko je podal iz kota z leve strani, z glavo pa je zadel Luka Uskoković. V 35. minuti je imel novo priložnost za zadetek Mešanović, a znova zgrešil iz bližine, tokrat z nogo.

V 43. minuti pa so vijolični le podvojili prednost, ko je z desne strani podal Saša Ivković, Dino Hotić pa je na drugi vratnici z glavo zabil svoj šesti gol v sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s soigralcem Janom Mlakarjem.

Pri Rudarju, ki ima po novem v svojih vrstah tudi Žigo Škofleka (vstopil je na začetku drugega polčasa), je bil še najnevarnejši Nejc Pušnik v 14. minuti, a je meril preveč po sredini vrat.

Tudi v drugem polčasu so Mariborčani hitro opozorili nase, poskusil je Vršič, a premalo natančno, tako kot tudi Mlakar v 59. minuti. Minuto pozneje je imel izjemno priložnost še Aleks Pihler, ki je bil sam na 15 metrih, a tudi on za malo zgrešil velenjska vrata.

V 64. minuti so po dolgem času poskušali tudi Velenjčani, a strel Davida Arapa je bil preslab za Jasmina Handanovića. Zato pa je bil boljši Hotićev v 74. minuti, ko je žogo po lepi podaji Blaža Vrhovca v globino dvignil čez Pridigarja. Hotić je tako s sedmim zadetkom prevzel vodstvo med strelci.

V nadaljevanju sta poskušala znova Hotić in Mešanović, a brez uspeha, v 80. minuti pa je Viler dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Škoflekom in moral iz igre. Velenjčanom pa ni uspelo unovčiti številčne premoči, v 90. minuti je sicer iz bližine poskusil Tom Vodeb, a žogo poslal čez gol.

Mariborčani bodo v 11. krogu v nedeljo gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo gostili Domžale.

 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!