ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski rokometaši v 3. krogu kvalifikacij Pokala EHF

NOVICA 16.10.2018



Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo odigrali povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Na Poljskem so se pomerili z domačo ekipo Gwarida Opole. Kljub porazu s 23:21 Velenjčani zaradi boljše skupne razlike v zadetkih (47:45) napredujejo v 3. krog kvalifikacij Pokala EHF. Kdo jim bo takrat stal nasproti, pa bo znano že ta torek.

 

Obe ekipi sta tekmo začeli nekoliko zadržano. Nikakor nista našli rešitve v napadu, kar kaže tudi nizek rezultat začetnih minut. Velenjčani so prvi zadetek dosegli v 3. minuti srečanja (0:1), drugega je v 6. minuti dosegel Nikola Špelić (2:1). Obramba črno-rumenih ni delovala najbolje, hkrati so se na drugi strani pojavljale napake v napadu. Domačim je uspelo z delnim izidom 4:0 po slabih desetih minutah srečanja povesti za tri zadetke (5:2). Po drugi obrambi Emirja Taletovića so sledile boljše minute Velenjčanov, ki so se po polovici igre v prvem delu z zadetkom Matica Verdnika iz protinapada uspeli približati Poljakom na zadetek zaostanka (6:5). Rokometaši Gorenja Velenja so imeli v prvem delu kar 5 možnosti, da izid izenačijo, a jim zaradi slabe realizacije v napadu to ni uspelo. Obe ekipi se nista znašli v napadu, sta se pa z nekaj odličnimi obrambami izkazala tako domači kot gostujoči vratar. Na polčas so domači odšli s tremi zadetki prednosti (12:9).

 

V drugi polčas so velenjske ose vstopile odločneje. V vratih se je izkazal Taletović, bolje pa so Velenjčani zaigrali tudi v obrambi. Začeli so kazati čvrsto igro v obrambi, ki je značilna za velenjsko ekipo. Tudi v napadu so zaigrali bolj raznovrstno, kar je črno-rumene po delnem izidu 4:0 in zadetku Ibrahima Haseljića, pripeljalo do vodstva s 13:12. Domača ekipa je prvi zadetek v drugem delu dosegla šele v 10. minuti nadaljevanja. Preostanek polčasa je postregel z izenačeno igro v kateri pa so prevladovale predvsem obrambe vratarjev ter napake v napadih obeh ekip. Z zadetkom Domna Tajnika za 20:19 minuto in pol pred koncem tekme so Velenjčani že zapečatili usodo domače ekipe. Tekma se je zaključila z rezultatom 23:21. Najboljši strelec velenjske ekipe je bil s sedmimi zadetki Aleks Kavčič.

 

Velenjčani so kljub napakam in petnajstim obrambam poljskega vratarja uspeli na koncu iztržiti rezultat, ki jih vodi v 3. krog kvalifikacij Pokala EHF. Na koncu je bil poraz s 23:21 vseeno dovolj, da se rokometaši Gorenja Velenja lahko veselijo napredovanja. Kdo bo njihov nasprotnik v 3. krogu kvalifikacij bo znano v torek, ko bodo opravili žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!