ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjske ose visoko slavile v Škofji Loki

NOVICA 05.11.2018



Tekmo so varovanci Zorana Jovičića odprli drugače kot smo bili od njih vajeni na nekaj prejšnjih obračunih. Če smo večkrat videli zadržanost v prvih minutah tekme, smo v Škofji Loki spremljali izredno čvrsto igro velenjske ekipe v napadu in potrpežljiv in discipliniran napad že od 1. minute dalje. Dve obrambi Emirja Taletovića in zadetek Nikole Špelića so v 7. minuti srečanja goste popeljale do prednosti s +3 (4:1). Razpoložen vratar in izjemna iznajdljivost igralcev v napadu sta velenjskim osam pomagala do višanja razlike v prvem delu. Po zadetku povratnika v ekipo, Andraža Keteja, so ose po prvih 10. minutah tekme prvič povedle s +5 (3:8), dobrih deset minut kasneje pa so domači zaostajali že za sedem zadetkov, ko je s črte sedmih metrov rezultat 6:13 postavil Vlado Matanović. Prav s prednostjo sedmih zadetkov so se Velenjčani odpravili v slačilnico ob koncu prvega dela (19:12).

 

Drugega dela gostujoča ekipa ni odprla najbolje. V prvem delu nadaljevanja se je v igro črno-rumenih prikradlo nekaj napak, kar je gostom omogočalo, da so zaostanek znižali na štiri zadetke zaostanka (16:20). Po tem, ko se je v vratih velenjske ekipe z dvema dobrima obrambama izkazal Taletović, na drugi strani pa je svoj sedmi zadetek dosegel Aleks Kavčič, so ose v 41. minuti ponovno povedle s +6 (22:17). Kljub padcu ob začetku drugega dela se gostje niso pustili zmesti in so tekmo mirno pripeljali do konca. V škofjeloški dvorani Poden so Velenjčani na koncu slavili s 30:23.

 

Emir Taletović je zbral dvanajst obramb, dve je dodal Luka Logar. Najboljši strelec rokometašev Gorenja Velenja je bil s sedmimi zadetki Aleks Kavčič, Nikola Špelić je dodal šest zadetkov, Matic Verdinek pa je mrežo Škofjeločanov zatresel petkrat. 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.