ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - KLJUB BORBENI IGRI BREZ TOČK PROTI OLIMPIJI

NOVICA 12.11.2018



Iz Velenja je z zmago v žepu domov odšla Olimpija. Že v četrti minuti je Rok Kronaveter podal do Andresa Vombergarja, ki je z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Zapravil ni druge priložnosti dve minuti kasneje; Asmir Suljić mu je spustil žogo, napadalec Ljubljančanov pa je krenil proti golu Rudarja, preigral enega od branilcev in v kazenskem prostoru pravočasno udaril po žogi ter svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Velenjčani so hitro vzpostavili ravnotežje, v 17. in 19. minuti se je v priložnosti znašel Dominik Radić, ki pa ni uspel ogroziti gola Aljaža Ivačiča. V prvo je bil za las prekratek po podaji Roberta Pušaverja, ko je bil sam pred golom, v drugo pa je v zadnjem trenutku njegov strel blokiral Macky Bagnack. Pušaver je novo nevarno podajo v kazenski prostor gostov podal v 27. minuti, Branko Ilič je dovolj dobro oviral Milana Tučića, da ni mogel nevarno zaključiti. Bolj nevaren je bil le nekaj trenutkov kasneje, ko je Olimpija izgubila žogo, napadalec Velenja pa je streljal prešibko.

V 30. minuti so gosti spet zapravili žogo pred svojim kazenskim prostorom, Damjan Trifković je s podajo v kazenskem prostoru osvobodil Tučića, ki je streljal čez gol. Minuto kasneje je na drugi strani akcijo Olimpije zaključil Suljić, Marko Pridigar je bil dobro postavljen. Tik pred koncem prvega polčasa je Olimpija prišla do drugega gola (42. minuta).

Prvi strel v drugem polčasu je sprožil David Arap v 50. minuti, ko je domači napadalec ciljal daljši kot, meril pa premalo natančno. Olimpija je štiri minute kasneje poskusila preko Kronavetra, za njim je udaril še Putinčanin, prav tako neuspešno.

V 64. minuti so domači spet izigrali gostujočo obrambo, v kazenski prostor je spet podal Pušaver, Tučić se je znašel sam pred Ivačičem in spet zgrešil.

Tri minute kasneje je novo upanje domačim vlil Trifković, ki je izkoristil enajstmetrovko. Priigral jo je Klemen Bolha, katerega je nespametno spotaknil Vombergar.

Rudar je še naprej brez večjih težav prihajal do zaključnih strelov, ki pa jih Knapi žal niso izkoristili. Olimpija je imela še dve lepi priložnosti, obe je zapravil Kronaveter, prvo v 85., drugo v 88. minuti.

Velenjčane v naslednjem krogu, 24. novembra, čaka lokalni derbi s Celjem. 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!