ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


OSICE: Prvo decembrsko soboto osice gostovale po Sloveniji

NOVICA 03.12.2018



V soboto je kar pet mlajših selekcij rokometnega kluba Gorenje Velenje odigralo tekme državnega prvenstva. Mlajši dečki A in B so gostovali v Celju, starejši dečki A v Radencih, starejši dečki B in kadeti pa so se pomerili z rokometaši Drave Ptuja.

Mlajši dečki B
Mladi rokometaši iz selekcij mlajših dečkov B so odigrali vse prej kot težko tekmo proti sovrstnikom iz Celja. V prvem polčas so Velenjčani kazali nekoliko zadržano igro, a so se v drugem polčasu zbrali, strnili vrste in prišli celo do vodstva. Na koncu je velenjskim osicam zmanjkalo malce športne sreče in domačini so zasluženo zmagali.

Mlajši dečki A
Velenjski rokometaši so v tekmo vstopili nekoliko slabše, igra ni bila tista prava. Na polčas so se Velenjčani odpravili z dvema zadetkoma zaostanka (12:10) a so v drugem delu zaigrali bolje. Ob koncu je velenjskim osicam zmanjkalo nekaj športne sreče in tako so morali premoč priznati Celjanom.

Starejši dečki B
Velenjčani so tekmo dobro odprli. Obramba in napad sta delovala odlično, se pa je v igro velenjskih napad po dobrih začetnih minutah prikradlo nekaj napak. Črno-rumeni se niso pustili zmesti, strnili so vrste in na koncu zasluženo zmagali.

Starejši dečki A
V Radencih so starejši dečki A dosegli prepričljivo zmago proti ekipi iz Gornje Radgone. Že ob prvem sodnikovem žvižgu so prevzeli pobudo in kazali hitro igro z gibljivo obrambo, s katero so prestregli kopico žog in dosegali zadetke iz protinapadov. Dobra igra je omogočila, da so si velenjski rokometaši igralni čas na parketu enakomerno porazdelili. Velika večina se jih je tudi vpisala med strelce.

Kadeti
Kadeti Gorenja so v 9. krogu gostovali pri rokometaših s Ptuja in dosegli drugo zaporedno zmago v gosteh. Na začetku tekme sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu in nobena si ni uspela ustvariti večje prednosti. Po 15 minutah pa so Velenjčani prestavili igro v višjo prestavo in prvi polčas dobili s petimi goli razlike (16:21). Tudi v nadaljevanju niso popuščali in na koncu visoko zmagali z rezultatom 30:38. Vsi rokometaši na igrišču so dobro izkoristili svojo priložnost in vsak po najboljših močeh pripomogli k temu, da so točke odšle v Velenje.

Vir: RK Gorenje Velenje

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!