ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


If you don’t have confidence, you’ll always find a way not to win. (Carl Lewis)


Rokomet - Zmaga na prvi decembrski tekmi

NOVICA 05.12.2018Tokrat trener črno rumenih zaradi poškodbe ni moral računati na kapetana, Davida Miklavčiča. Varovanci Zorana Jovičića so tekmo pričeli nekoliko manj zbrano. Gostje so povedli z 2:0 nato pa je prvi zadetek za domače v 6. minuti tekme dosegel Filip Banfro.

Dobovčani so kazali izredno čvrsto igro v obrambi, kar je črno-rumenim ob začetku tekme povzročalo nekaj težav. Po dobri polovici igre v prvem delu so domači po obrambi Emirja Taletovića in treh zaporednih zadetkih po golu Matica Verdinka povedli z 9:6. Aleks Kavčičje sedem minut pred koncem prvega dela z zadetkom za 12:7 popeljal Velenjčane do najvišjega vodstva. S prednostjo petih zadetkov so domači nato prvi polčas tudi dobili (15:10).

 

Z zadetkom je drugi polčas otvoril Ibrahim Haseljić in dobra predstava velenjskih rokometašev se je nadaljevala. Dobrih osem minut po prihodu iz slačilnice so si domači, po golu Mihe Kavčiča, priigrali prednost devetih zadetkov (19:10). Ekipa Dobove ni našla poti mimo čvrste velenjske obrambe. Svoj zaostanek so gostje sicer po 45. minutah igre nekoliko zmanjšali, a rokometaši iz Šaleške doline so tekmo pripeljali mirno do konca in v domači dvorani slavili z 29:23.

 

Taletović je pri domačih zbral deset obramb, Verdinek je prispeval sedem zadetkov, Nikola Špelić pa šest. 

Čestitamo!

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2018

DOGODEK
Prireditev je odprta za vse, vljudno vabljeni! Vstop je prost!