ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Skalčki osvojili tri zlate, tri srebrne in dve bronasti medalji

NOVICA 09.04.2019



 V italijanskem Riminiju je med 2. in 8. aprilom 2019 potekalo XXXIV. člansko, XXV. mladinsko, XI. veteransko in IX. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo preko 800 tekmovalcev iz več kot tridesetih evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovensko reprezentanco je tokrat sestavljajo 33 tekmovalcev. Pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Simona Jana, Staše Lipnik, Saše Sirše, Tanje Verboten, Boruta Sobote, Uroša Ruprehta in Muhameda Baltića je ekipa izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila s štirimi zlatimi, petimi srebrnimi in štirimi bronastimi medaljami ter najvišjo častno nagrado med veterani zlate kategorije.

Članska evropska prvakinja je postala Staša Lipnik (borbe do 72 kg). Srebni medalji sta si priborila Dean Vukančič (borbe do 78 kg) in Saša Sirše (borbe nad 77 kg). Na tretje mesto pa so se povzpeli Saša Sirše (forme črni pas IV. dan), Nina Binter (borbe do 67 kg), Nejc Rakuša (borbe do 58 kg) in moška članska ekipa (Dean Vukančič, Borut Sobota, Nejc Rupreht, Domen Zabukovnik, Luka Panić in Nejc Rakuša) v ekipnih borbah.

Med mladinci je za slovensko himno poskrbel Simon Zajec (starejši mladinci, borbe do 75 kg). Srebrni medalji sta osvojila Simon Zajec (mladinci forme črni pas II.dan) in Filip Žak Glavnik (mlajši mladinci, borbe do 60 kg).

V kategoriji dečkov in deklic si je naslov evropske prvakinje priborila Pia Zoja Glavnik (borbe -45 kg), osvojila pa je tudi srebrno medaljo v formah črni pas I.dan.

Veterani so ponovno poskrbeli, da je v dvorani zadonela slovenska himna. Letos so nastopili samo v ekipnih kategorijah in osvojili naslov ekipnih evropskih prvakov v borbah. Veteransko ekipo so sestavljali Peter Landeker, Ismet Ičanović, Simon Jan in Muhamed Baltić.

Skalčki čestitamo!

 

Vir: TKDKB klub Skala Velenje

 

Foto: Tanja Verboten Foto: Tanja Verboten Foto: Tanja Verboten Foto: Tanja Verboten Foto: Tanja Verboten

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.