ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Točka dovolj za slavje v Rdeči dvorani

NOVICA 28.05.2019



Velenjčani so v domači dvorani odigrali predzadnjo tekmo letošnjega prvenstva. Na koncu so si z Ribničani razdelili točke, kar pa je dovolj, da se lahko rokometaši Gorenja Velenja že krog pred koncem prvenstva veselijo 2. mesta.

Oslabljena ekipa črno-rumenih obračuna ni začela najbolje. Ribničani so s svojo značilno agresivno obrambo in razpoloženim vratarjem povzročali nemalo težav domačim rokometašem v napadu. Vlado Matanović je v 8. minuti srečanja zadel za 3:3, nato pa so gostje z delnim izidom 3:0 ustvarili razliko treh zadetkov. Velenjska obramba je preslabo ustavljala napad gostov, ti so dosegali lahke zadetke. Črno-rumeni so se v 17. minuti uspeli približati na gol zaostanka, Miha Kavčič je zadel za 6:7. Neizkoriščene priložnosti in težave v napadu so bile razlog, da se Velenjčani nikakor niso uspeli čisto približati gostom. Ti so na polčas odšli z dvema zadetkoma prednosti (13:15).

V drugi del so bolje vstopili domači. Rokometaši Gorenja Velenja so z delnim izidom 3:0 po zadetku Aleksa Kavčiča v 36. minuti srečanja povedli s +1 (16:15). Obramba domače ekipe se je prebudila in v velenjski dvorani smo v drugem polčasu spremljali izjemno napet obračun. Gostje v napadu niso delovali več tako suvereno kot v prvem delu srečanja. Po četrti obrambi domačega vratarja Miljana Vujovića in zadetku Matanovića so velenjske ose prvič na tekmi v 52. minuti srečanja vodile s +2 (23:21). Sledila je napeta končnica, ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultati 26:26.

Osvojena točka je bila dovolj, da se lahko rokometaši Gorenja Velenja že krog pred koncem prvenstva veselijo 2. mesta in naslova državnih podprvakov. 

 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!