ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V-RACING - Patrik Zajelšnik zmagal v Buzetu

NOVICA 23.09.2019



Na dirki evropskega in državnega prvenstva v gorskih hitrostnih dirkah za avtomobiliste v Buzetu na Hrvaškem dne 15.9.2019 so dirkači V-Racing Velenje dosegli odlične rezultate. Patrik Zajelšnik, Prototip Norma M20FC je zmagal za evropsko prvenstvo med prototipi in bil na dirki 2. generalno, prav tako je zmagal med prototipi in formulami za slovensko državno prvenstvo, brat Alexander Zajelšnik prav tako prototip Norma M20F je bil drugi.

Uspeh sta dopolnila še Matej Oblak MG ZR 1,4 ki je bil v diviziji 1 slovenskega državnega prvenstva tretji in zadržal odlično drugo mesto v točkovanju in Bojan Strožič Autobianchi A112 Abarth, ki je že osvojen letošnji naslov prvaka med starodobniki, potrdil še z eno zmago.

Je pa dirka v Buzetu ki je bila zadnja dirka v koledarju letošnjega evropskega prvenstva in predzadnja v slovenskem državnem prvenstvu, privabila preko 200 dirkačev iz cele Evrope. V lepem vremenu, odličnem vzdušju so potekali zelo zanimivi boji, napeto je bilo vse do konca, saj končne rezultate krojila prav zadnja vožnja.

Patrik Zajelšnik je bil po prvi vožnji vodilni tudi v generalni razvrstitvi, po drugi vožnji pa je malenkost zaostal za Čehom Benešem s formulo Osella FA 30 in bil na koncu z zaostankom 35 stotink drugi. Torej zmagovalec dirke je bil Čeh Miloš Beneš formula Osella FA 30, drugi Patrik Zajelšnik prototip Norma M20FC, tretji pa Avstrijec Crispoh Lampert Osella FA 30.
Med prototipi zmaga za Patrika Zjelšnika pred Italijanom Stefanom Di Fulvio in Francozem Sebastienom Petit.

Čestitamo!

Slovenske dirkače čaka v začetku oktobra še zadnja dirka v Čedadu v Italiji.

 

Vir: vracing klub Velenje

Foto: V-racing

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!